Ο Ν. Παπαχρήστος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, μίλησε στις 08/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:
* Για την έλλειψη θέρμανσης στα σχολεία ανά την Ελλάδα:

«Δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα ακόμη, πάντως έχουμε δεκάδες καταγγελίες από όλη την Ελλάδα, είτε από συναδέλφους
καθηγητές, είτε από γονείς που διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν υπάρχει θέρμανση στα σχολεία. Σε κάποιες περιοχές υποχρεώνονται οι γονείς, καλούνται από το διευθυντή του σχολείου, να συνεισφέρουν οικονομικά, ώστε να αγοράσουν πετρέλαιο...
Είναι και γραφειοκρατικό και οικονομικό το πρόβλημα. Η κ. Χριστοφιλοπούλου ισχυρίζεται ότι τα χρήματα αυτά, επειδή δίνονται πλέον από το υπουργείο Εσωτερικών προς τους δήμους, έχουν μπλοκαριστεί από τους δήμους και πολλοί δήμαρχοι χρησιμοποιούν τα κονδύλια για άλλες δαπάνες και όχι για τα σχολεία. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι οι μαθητές γίνονται "μπαλάκια" μεταξύ του υπουργείου Παιδείας, του υπουργείου Εσωτερικών και των δημάρχων.
Στους Καλλικρατικούς δήμους η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, επειδή δεν έχουν συγκροτηθεί οι σχολικές επιτροπές. Αλλά και στους δήμους που δεν είναι Καλλικρατικοί η κατάργηση των τοπικών σχολικών επιτροπών που υπήρχαν και η λειτουργία μίας δημοτικής επιτροπής έχει περιπλέξει τα πράγματα, γιατί η κεντρική δημοτική επιτροπή "κάνει παιχνίδι" και αποφασίζει, όταν τα κονδύλια είναι λίγα, ποια σχολεία θα θερμανθούν και ποια όχι, με λόγους που ο δήμαρχος κάθε φορά καθορίζει. Όταν τα χρήματα δεν επαρκούν, η ιεράρχηση πολλές φορές παίρνει πολύ υποκειμενικά χαρακτηριστικά. Ποτέ η τοπική αυτοδιοίκηση δεν ήταν πιο καθαρή από την κεντρική εξουσία».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα