Η Μαριλένα Κοππά στον ΑΘΗΝΑ984

Η ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ, Μαριλένα Κοππά, μίλησε στις 08/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την Ευρωζώνη:

«Αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια κατάσταση, όπου δύο χώρες παίρνουν πρωτοβουλίες και προσπαθούν να επιβάλλουν τη θέση τους, όχι μόνο στις χώρες της Ευρωζώνης, αλλά στα είκοσι εφτά κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης...».

Δημοσιογράφος: Θα μπορούσε η Ελλάδα να υιοθετήσει
την αλλαγή των συνθηκών, να είναι ένα καλό σενάριο αυτό για εμάς;

Μ. Κοππά: «Δεν είναι καλό σενάριο η αλλαγή των συνθηκών. Πρώτα από όλα, γιατί η κατεύθυνση την οποία θέλουν να δώσουν είναι αυστηροποίηση ουσιαστικά των όρων, αυστηροποίηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και αυτοματοποιημένες κυρώσεις για τα κράτη που δεν πιάνουν τους στόχους του χρέους και του ελλείμματος».

Δημοσιογράφος: Είναι σαν να είναι φωτογραφικό για την Ελλάδα...

Μ. Κοππά: «Ακριβώς...
Γενικά, το να αλλάξεις τη συνθήκη, για να προσαρμοστείς σε μια συγκυρία, κανείς δεν μπορεί -θεωρητικά- να το απορρίψει. Αλλά, στη σημερινή συγκυρία είναι λάθος...».

Δημοσιογράφος: Εννοείτε και λόγω της οικονομικής κρίσης, φαντάζομαι...

Μ. Κοππά: «Ακριβώς. Είναι σαν να έχεις έναν βαριά άρρωστο και να κοιτάξεις να μεταρρυθμίσεις το νοσοκομειακό σου σύστημα, για να μπορέσει να ζήσει ο άρρωστος...
Χρειάζονται σίγουρα γενναίες αποφάσεις. Χρειάζεται δημοκρατικός έλεγχος και εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη λήψη αποφάσεων. Γιατί το έλλειμμα Δημοκρατίας, η αδιαφάνεια στη λήψη αποφάσεων, έχουν ξεπεράσει αυτό το διάστημα κάθε προηγούμενο».

Δημοσιογράφος: Στα ρεπορτάζ της Bild είναι πάρα πολύ έντονο το κακό σενάριο που αναφέρεται στη διάσπαση της Ευρωζώνης. Εκτιμάτε ότι αυτό μπορεί να είναι πιθανό ή είναι ένα ακόμα μέσο πίεσης της Καγκελαρίας;

Μ. Κοππά: «Είναι ένα υπαρκτό σενάριο, γιατί αυτό το οποίο έχουμε δει μέχρι τώρα είναι ότι οι αποφάσεις είναι πολύ κατώτερες των περιστάσεων και λαμβάνονται πολύ αργά...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα