Ο Ν. Κακλαμάνης στον ΑΘΗΝΑ984


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, μίλησε στις 19/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να είναι πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς;

Ν. Κακλαμάνης: «Ως παραδοσιακός κοινοβουλευτικός, θεωρώ ότι μια από τις αρχές του κουνοβουλευτισμού είναι ότι δικαιούται και νομιμοποιείται ο πρόεδρος του πρώτου κόμματος να έχει τη φιλοδοξία -την οποία θεωρώ απολύτως θεμιτή- να ηγηθεί αυτού του σχήματος. Η αίσθηση μου είναι ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφωνίες στο πρόσωπο του κ.
Σαμαρά. Δεν θα είναι δηλαδή το πρόσωπο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που θα χαλάσει τον σχηματισμό της κυβέρνησης. Ο κ. Σαμαράς είναι τόσο υπεύθυνος άνθρωπος, που ούτε ο ίδιος ποτέ δεν θα το διακινδυνεύσει».

Δημοσιογράφος: Εκτιμάτε δηλαδή ότι αν μπει αυτό σαν ένα ζήτημα "κόκκινη γραμμή" από κάποιο κόμμα, θα υποχωρήσει ο πρόεδρος σας.

Ν. Κακλαμάνης: «Δεν μπορώ να είμαι στις σκέψεις του. Είπα την προσωπική μου άποψη, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπει τέτοιο θέμα σαν "κόκκινη γραμμή"».

Δημοσιογράφος: Εκτιμάτε πάντως ότι θα πρέπει να είναι ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να ζητηθεί έστω και στο παρά πέντε αν πάει να χαλάσει.

Ν. Κακλαμάνης: «Δεν μπορεί να το απαγορεύσει ο κ. Σαμαράς, αν θέσει το θέμα, για παράδειγμα, ο κ. Κουβέλης και να πει "δεν το συζητώ". Είμαι σίγουρος ότι θα το συζητήσει. Αλλά έχω εμπιστοσύνη και στη σοβαρότητα και την σύνεση των κκ. Κουβέλη και Βενιζέλου και νομίζω ότι αύριο θα πρέπει να τελειώνουμε».

Δημοσιογράφος: Δώστε μας μιαν εξήγηση για το τι εννοεί ο κ. Βενιζέλος μιλώντας για "εθνική διαπραγματευτική ομάδα".

Ν. Κακλαμάνης: «Προφανώς εννοεί να πάνε περισσότεροι από τους τρεις αρχηγοί κομμάτων στις Βρυξέλλες. Επειδή έχω ευρωπαϊκή εμπειρία, δεν γεμίζουμε ένα πούλμαν και πάμε όλοι μαζί και συζητάμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στην Κομισιόν. Ένα κόμμα, μέσα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αριστεράς στην οποία ανήκει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μπορεί να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία και ληφθεί απόφαση από ένα αριστερό κόμμα του Κοινοβουλίου, υπέρ αυτής της άποψης... Όλοι έχουμε και προσωπικές γνωριμίες.

Ξέρετε πόσα θέματα είχα λύσει υπέρ της Ελλάδας, όταν ήμουν ευρωβουλευτής, με ένα  κονιάκ Μεταξά 5 αστέρων και ένα μπουκάλι ούζο; Όσο περίεργο και αν  ακούγεται».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα