Ο Οδ. Βουδούρης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Οδυσσέας Βουδούρης, μίλησε στις 19/6 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Δεν ακούγεται αλαζονικό ένα κόμμα που συγκέντρωσε 6% να αμφισβητεί ότι έχει τη δυνατότητα να σχηματίσει κυβέρνηση ένα άλλο κόμμα που έχει ποσοστό 29% και προσπαθεί μάλιστα να επιβάλει και κάποιες από τις θέσεις του;

Οδ. Βουδούρης: «Δεν υπάρχει από πλευράς μας καμία αλαζονεία. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να επιβάλουμε οτιδήποτε και ούτε επιχειρούμε να επιβάλουμε κάτι. Απλώς κάνω μια ανάλυση. Και
λέω ότι ο κ. Σαμαράς έχει απόλυτο δικαίωμα να διεκδικήσει την πρωθυπουργία και το πιο πιθανό είναι ότι αυτό θα γίνει με την συνδρομή του ΠαΣοΚ. Αλλά λέω ότι έχει και μιαν άλλη επιλογή, αν θέλει. Να πει "εγώ είμαι μεν πρώτο κόμμα, αλλά δεν έχω καμία πλειοψηφία. Ούτε στη κοινωνία, ούτε καν την αυτοδυναμία που δίνει το Σύνταγμα με τους 50 επιπλέον βουλευτές". Και κυρίως να διαπιστώσει -και νομίζω δεν είναι θέμα αλαζονείας είναι μια διαπίστωση-, ότι η μνημονιακή πολιτική του κ. Σαμαρά έχει αποδοκιμαστεί. Επίσης ο κ. Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία μαζί με το ΠαΣοΚ είναι τα δύο κόμματα τα οποία στην συνείδηση του κόσμου ευθύνονται όχι για το μνημόνιο, αλλά για την πολιτική που έφερε το μνημόνιο. Για αυτό λέμε ότι έχει την δυνατότητα ο κ. Σαμαράς -αν θέλει, χωρίς βεβαίως να του το επιβάλει κανείς-, να κάνει υπέρβαση. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι υπέρβαση. Να πει στα άλλα κόμματα  να κάνουμε μια σύνθεση απόψεων να καθίσουμε να συζητήσουμε και προφανώς θα πρέπει να βρούμε μια προσωπικότητα, η οποία να εκπροσωπεί τη συνιστώσα των απόψεων και του κ. Σαμαρά και  του κ. Βενιζέλου και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ενδεχομένως και την δική μας».
 

* Για τον κ. Σαμαρά στη θέση του πρωθυπουργού:

«Η δική μου άποψη είναι ξεκάθαρα ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι το πρόσωπο ευρείας αποδοχής που μπορεί να εφαρμόσει μια πολιτική, η οποία εμπεριέχει ως βασικό στοιχείο την αποδέσμευση από το μνημόνιο, εφόσον ο ίδιος είναι πρωταγωνιστής του μνημονίου και μέχρι πρότινος η πολιτική του θέση ήταν να εφαρμοστεί αυτό, απαρέγκλιτα. Θεωρώ ότι δεν είναι το ιδανικό πρόσωπο».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Keywords
Τυχαία Θέματα