Ο Ν. Ανδρουλάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης, στέλεχος του ΠαΣοΚ, μίλησε στις 4/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη. Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για το ΠαΣοΚ:

«Πρέπει να ξεκινήσει η ανασυγκρότηση της παράταξης, ώστε να οδηγηθούμε όσο γίνεται γρηγορότερα σε συνέδριο επανίδρυσης. Με τα σημερινά δεδομένα, προβλέπεται να συγκληθεί  στα τέλη Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου...
Στόχος είναι το επόμενο διάστημα να εμφανιστεί ένα ανανεωμένο ΠαΣοΚ
και σε κουλτούρα και σε πρόσωπα. Ένα ΠαΣοΚ με διαφορετική θεσμική δομή, το οποίο  δεν θα είναι το αρχηγικό κόμμα των προηγούμενων δεκαετιών και βέβαια θα έχει έναν συνεκτικό, προοδευτικό λόγο που θα απαντά στα σημερινά προβλήματα. Το στοίχημα είναι πώς θα επικαιροποιήσουμε το λόγο μας».

Σε άλλο σημείο είπε: «Όποιος, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, αντί να κοιτάει το μέλλον του ΠαΣοΚ, φαντασιώνεται τον εαυτό του σε οποιαδήποτε θέση, είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν βοηθάει. Ακούω πολλούς να μιλούν για θάνατο του ΠαΣοΚ και θα πω ότι τον ονειρεύονται οι καλομαθημένοι συγγενείς που θέλουν να  κληρονομήσουν τη παράταξη. Εμείς ως  νέα γενιά πρέπει να δώσουμε τη μάχη και να απαντήσουμε στο πως το ΠαΣοΚ μπορεί να υπάρξει σε νέα μορφή, μακρυά από τις μικροσκοπιμότητες..
Το ΠαΣοΚ έχει πολλά ανοιχτά ζητήματα,αλλά ως σχήμα, ως κοινωνική βάση, δεν έχει πεθάνει. Υπάρχει. Το θέμα είναι, μπορούμε εμείς να ξανασυναντήσουμε τον κόσμο του ΠαΣοΚ; Αν μπορούμε, το κόμμα θα πάει παρακάτω. Εάν όχι, θα μας προσπεράσει η ιστορία. Αυτή τη στιγμή δεν υπερασπίζομαι την άποψη του προέδρου ή κάθε στελέχους του προηγούμενου διαστήματος. Υπερασπίζομαι την κοινή λογική, που λέει ότι σε μία ευρωπαϊκή χώρα, που πρέπει να προχωρήσει μεταρρυθμιστικά, οι ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας είναι επίκαιρες. Και αυτές πρέπει να εκφράσει η παράταξη, ώστε να προχωρήσει, χωρίς τους ιδεολογικούς σχετικισμούς του προηγούμενου διαστήματος».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα