Η τρόικα πάει στο Εργασίας

Την Παρασκευή αναμένεται η κρίσιμη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, για τα εργασιακά. Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται η περαιτέρω μείωση μισθών, μέσω κλαδικών και ατομικών συμβάσεων, αλλά και ευέλικτων μορφών απασχόλησης, καθώς και η δημιουργία νέου μηχανισμού για τον προσδιορισμό του ήδη μειωμένου κατώτατου μισθού. Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος

δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η εμμονή της τρόικας έχει καταργήσει κάθε έννοια κοινωνικής διαπραγμάτευσης, ενώ η ΓΣΕΕ έστειλε εκτενή επιστολή στον πρωθυπουργό, με τις προτάσεις της για την προστασία του κατώτατου μισθού και των κλαδικών συμβάσεων, με ιδιαίτερη βαρύτητα στη μετενέργεια και την καθολική ισχύ των συμβάσεων.

Εν τω μεταξύ, ενθουσιασμένος από την αποφασιστικότητα του υπουργείου Εργασίας για την επίτευξη προόδου σε θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας δράσης, Χορστ Ράιχενμπαχ, μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Οι τέσσερις άξονες που τέθηκαν επί τάπητος είναι η  προώθηση του εθνικού μητρώου ασφάλισης και σύνταξης, η ενίσχυση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, η ομογενοποίηση του λογιστικού συστήματος των ταμείων, και η δημιουργία κοινού συστήματος είσπραξης των εισφορών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εργασίας,ergasias