Ο Μόουζες υποψήφιος για WADA

Ένας θρύλος του αμερικανικού και παγκόσμιου στίβου, ο ανυπέρβλητος όταν αγωνιζόταν στα 400 μέτρα με εμπόδια Έντουιν Μόουζες, διεκδικεί την προεδρία στον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ (WADA).


Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επιβεβαίωσε σήμερα ότι ο 57χρονος κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα την υποψηφιότητά του.

Ο Μόουζες κατέκτησε, μεταξύ άλλων στην καριέρα του, δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια και δύο παγκόσμιους τίτλους, ενώ διατήρησε το παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα από το 1976 έως το 1992.


Την προεδρία του WADA

διεκδικούν ακόμη ο Βρετανός αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, Κρέιγκ Ρίντι, και ο Γάλλος πρώην επικεφαλής της ιατρικής επιτροπής της ΔΟΕ, Πατρίκ Σαμάς.


Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ θα προτείνει τον υποψήφιο πρόεδρο στη συνεδρίασή της, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Αυγούστου στη Μόσχα, ενώ ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί κατά τη διάσκεψη του WADA, που θα λάβει χώρα στο Γιοχάνεσμπουργκ το διάστημα 12-15 Νοεμβρίου.


Να σημειωθεί ότι το Ολυμπιακό Κίνημα και οι κυβερνήσεις ορίζουν εκ περιτροπής τον πρόεδρο του WADA. Ο νέος επικεφαλής θα διαδεχθεί τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Αυστραλίας, Τζον Φάχεϊ, που έγινε πρόεδρος του WADA το 2007.

Keywords
Τυχαία Θέματα