Ο Μ. Στρόφαλης στον ΑΘΗΝΑ984

O ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, Μάριος Στρόφαλης, μίλησε στις 9/4 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του:

«Τα σημεία των καιρών μας ωθούν σε περισσότερες κοινωνικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα πρέπει να ξεκινούν από την ίδια την κοινωνία -την κοινωνία της Αθήνας εν προκειμένω-, και όχι από επιταγές των κομμάτων και από την πολιτική που επιβάλλεται από την κεντρική εξουσία. Νομίζω πως, αυτή την ώρα, η Αθήνα
έχει ανάγκη την φωνή της κοινωνίας της και αν βρούμε τελικώς τον τρόπο να παράξουμε πολιτική στην Αθήνα, νομίζω ότι θα σώσουμε και την Ελλάδα».

* Για το πρόγραμμά του και τους εργαζόμενους στο Δήμο Αθηναίων:

«Εάν εκλεγόμουν δήμαρχος Αθηναίων αύριο, εκτός του οράματος το οποίο θα προσπαθούσα να εφαρμόσω μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, τα πρώτα πράγματα τα οποία θα έκανα θα ήταν τα εξής. Αρχικά, θα λάδωνα την ίδια την μηχανή του δήμου, που θεωρώ ότι δεν είναι λαδωμένη. Αντιθέτως, έχει πολύ μεγάλες πληγές. Θεωρώ πως αυτό έχει συμβεί για τον απλούστατο λόγο ότι, δυστυχώς αυτή η εναντίωση σε κάθε τι κρατικό και σε κάθε τι που έχει ως πρώτο συνθετικό τη λέξη δημόσιο, έχει προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στην μηχανή του δήμου. Δεν υπάρχει αυτοπεποίθηση στους υπαλλήλους του δήμου».

Δημοσιογράφος: Με την έννοια της δυσφήμισης λέτε;

Μ. Στρόφαλης: «Βέβαια. Και φυσικά δεν υπάρχει σχέδιο. Το άλλο το ζήτημα είναι ότι όσο και αν θέλει να λέει ο δήμαρχος ότι δεν απέλυσε κανέναν, δυστυχώς ο δήμος αυτή την στιγμή έχει το μισό προσωπικό απ' ότι στο παρελθόν. Δεν ξέρω αν λέγεται απόλυση το να μην ανανεώσεις την σύμβαση σε έναν άνθρωπο που δουλεύει δέκα - δεκαπέντε χρόνια και κάνει μια δουλειά πολύ σημαντική. Αυτό στα μάτια τα δικά μου σημαίνει απόλυση. Και το σημαντικότερο είναι ότι όταν απολύεται κόσμος που δουλεύει σε καίρια πόστα, τότε η μηχανή δεν δουλεύει. Θα πρέπει να γίνει μια καταγραφή τι ακριβώς συμβαίνει στις θεσμικές υπηρεσίες και δυστυχώς δεν παράγεται το απαιτούμενο αποτέλεσμα».

* Για το δημοψήφισμα για την ανέγερση τζαμιού στην Αθήνα:

«Καταρχήν, δεν έχω καταλάβει αν το δημοψήφισμα αφορά όλους τους Αθηναίους ή μόνο τους κατοίκους του Βοτανικού. Είμαι κατά των τοπικών δημοψηφισμάτων, πάρα του ότι είμαι κατά της άμεσης δημοκρατίας και προτείνω το μοντέλο της κληρωτής, που ίσχυε στην αρχαία Αθήνα. Μπορούμε να το επαναφέρουμε σήμερα και το διαμορφώνουμε όπως πρέπει για μια μεγαλούπολη. Σε ό,τι αφορά την θρησκευτική πίστη δεν χωράνε δημοψηφίσματα. Τα πράγματα είναι απλά. Πρέπει να γίνει ένα τζαμί. Τώρα το αν θα γίνει στον Βοτανικό ή αν θα γίνει κάπου αλλού... Συμφωνώ και εγώ ότι αυτό χρήζει επανεξέτασης».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα