Ο Λ. Μίχος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ, Λάμπρος Μίχος, μίλησε στις 24/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.
Μεταξύ άλλων, είπε:
* Για συναίνεση:

«Όταν λέμε, πράγματι, ότι αναζητούμε και πως πρέπει να επιτευχθεί συναίνεση, δικαιολογημένα ρωτάει ο κόσμος, τι είναι αυτή η συναίνεση; Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να είναι το κέντρο βάρους αυτής της συναίνεσης, είναι να πούμε αλήθεια στον κόσμο. Να συμφωνήσουμε όλοι, ότι πράγματι υπήρξε ένα δυσθεώρητο χρέος,
το οποίο καλλιεργήθηκε με το συγκεκριμένο τρόπο...
Να πούμε, δηλαδή, ότι τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία, δεν τις συλλάβαμε. Ότι, ενδεχομένως, κάποια αξιοποίηση της εθνικής περιουσίας δεν την κάναμε, που θα έπρεπε να γίνει νωρίτερα. Ότι, πράγματι, οριζόντιες περικοπές που κάναμε εξ' αρχής και στα χαμηλά εισοδήματα και στις συντάξεις, απομάκρυναν τον κόσμο από το ΠαΣοΚ και δημιούργησαν από τη αρχή και μια αποξένωση. Εκτός από μια σχέση σύγκρουσης, έφεραν τον κόσμο και σε μια αδυναμία επιβίωσης και κατέστρεψαν την ψυχολογία του... Δεν αξιοποιήθηκε όσο θα έπρεπε το ΕΣΠΑ και καθυστέρησαν πάρα πολύ σε αυτό. Δεν ωφεληθήκαμε από τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Γιατί λέμε, τόσα πράγματα κάναμε, τόσες μεταρρυθμίσεις και στο κράτος. Γιατί, όμως, δεν λειτουργεί καλύτερα το κράτος;».

Σε άλλο σημείο είπε: «Άκουσα και εγώ χθες τον υπουργό Οικονομικών, τον κ. Παπακωνσταντίνου, που έλεγε, ότι "εμένα, αν μου έλεγαν ένα από τα λάθη μου ποιο είναι, να το αναγνωρίσω, θα σας έλεγα, πως καλλιέργησα προσδοκίες ότι θα βγούμε συντομότερα στις αγορές, από όσο πραγματικά φαίνεται ότι μπορεί να συμβεί". Η αλήθεια είναι, ότι έγιναν εκτιμήσεις λανθασμένες, καλλιεργήθηκαν πρόωρα υψηλές προσδοκίες. Και πρέπει να αναληφθεί και η ευθύνη και να γίνει και η σχετική αυτοκριτική. Νομίζω, ότι τώρα πρέπει να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Δηλαδή, πόσο επιτακτικά είναι τα μέτρα αυτά...».

Δημοσιογράφος: Θα κληθείτε μεθαύριο να υπερψηφίσετε το Μεσοπρόθεσμο. Φαντάζομαι, ότι θα προηγηθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδας... Με τι ψυχή, με τι καρδιά, θα το κάνετε αυτό;

Λ. Μίχος: «Προηγηθεί, δεν προηγηθεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όλοι μας θα έχουμε την ευκαιρία να υποβάλλουμε τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις, τις απόψεις μας. Θα επιμείνουμε σε κάποια θέματα, ώστε ό,τι είναι αναγκαίο να διορθωθεί, να διορθωθεί. Ό,τι είναι ως άποψη αναγκαίο να συνεισφέρουμε, για να γίνουν διευθετήσεις ή καλύτερες ρυθμίσεις, θα το κάνουμε».

Και πρόσθεσε: «Αντίθετα με αυτό που φαίνεται, ότι δηλαδή ο κ. Παπακωνσταντίνου αποφασίζει και δεν ξέρει τίποτα κανένας, μας παραγκωνίζει, δεν λαμβάνει υπόψη κ.λπ., πρέπει να πω, πως είχαν γίνει εξαντλητικές συσκέψεις του κ. Παπακωνσταντίνου με κλιμάκια βουλευτών, ώστε όλοι οι βουλευτές να είναι ενημερωμένοι... Και για το Μεσοπρόθεσμο έγιναν, αλλά και προηγουμένως, κατά την εξέλιξη της εφαρμογής των μέτρων. Και νομίζω, ότι όλες οι παρατηρήσεις που ακούστηκαν στις συναντήσεις, ελήφθησαν υπόψη».

Και συνέχισε: «Η αυτοκριτική μας και η αναγν
Keywords
Τυχαία Θέματα