Ο Μ. Γκλεζάκος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο πανεπιστήμιο Πειραιά, Μιχάλης Γκλεζάκος, μίλησε στις 24/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.
Μεταξύ άλλων, είπε:

«Είμαστε στη θέση εκείνου, που είναι ο αδύναμος απέναντι σε θηρία. Διότι δεν έχουμε μόνο τις αγορές, έχουμε και τους συνεταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από ό,τι φαίνεται, η περίφημη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν υπάρχει...».

* Για αναζήτηση πόρων από αποκρατικοποιήσεις, ακίνητη περιουσία κ.λπ.:

«Μοιάζει πολύ φιλόδοξος στόχος,
ίσως κάτι παραπάνω από το μισό να είναι ρεαλιστικό. Δηλαδή, αντί για πενήντα να πάμε στο τριάντα, θα είμαστε ευχαριστημένοι. Βέβαια, αν βοηθήσει και η συγκυρία, εάν λόγω της ανάπτυξης που παρουσιάζουν όλοι οι άλλοι, αρχίσουν οι αξίες γης να ανεβαίνουν, τότε μπορεί να πιάσουμε παραπάνω από το τριάντα. Με τα σημερινά δεδομένα, το τριάντα είναι ίσως ψηλά. Αυτό είναι ένα πρόβλημα πολύ σοβαρό. Και αν ακόμα πιάναμε το στόχο μας, των πενήντα, δεν θα καλύπταμε τα ελλείμματα αυτής της περιόδου. Τα ελλείμματα μόνο, όχι το χρέος. Σκεφτείτε σε τι τραγική κατάσταση είμαστε, που φέτος τα κάνουμε όλα αυτά για να πιάσουμε το στόχο, που είναι 17 - 18 δισ. ευρώ έλλειμμα...».

Σε άλλο σημείο είπε: «Είναι τόσο περιοριστικό το πλαίσιο πλέον, με την επιβολή κάποιων καταστάσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που σχεδόν δεν μας έχουν μείνει όπλα. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι εάν αύριο πάμε με ένα σχέδιο διαφορετικό, που εμπεριέχει μέσα και τα στοιχεία της ανάπτυξης, αλλά να είναι κοινό σχέδιο ΠαΣοΚ - Νέας Δημοκρατίας -δηλαδή να εκφράζει την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος-, νομίζω ότι είναι δύσκολο να μας το απορρίψουν. Τώρα βασίζονται και αυτοί στο "διαίρει και βασίλευε". Από τη στιγμή που η κοινωνία μας -και πολιτικά- είμαστε κομμένοι σε κομμάτια, δεν μας νιώθουν σαν μια ενιαία, ισχυρή δύναμη».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα