Ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει επ' αόριστον

Ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει επ' αόριστον τις αποφάσεις της ευρωζώνης για να επιλύσει την κρίση χρέους της, σημείωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, κρίνοντας ωστόσο ότι σημειώθηκε πρόοδος προς αυτήν την κατεύθυνση στη σύνοδο κορυφής της G20 στις Κάννες.

Μετά την αποτυχία των είκοσι μεγαλύτερων οικονομικών δυνάμεων στον κόσμο να καταλήξουν σε συμφωνία για την αύξηση των πόρων του ΔΝΤ για να βοηθηθούν χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, ο Κάμερον

παραδέχθηκε επίσης ότι η χώρα του προετοιμάζεται για μια πιθανή εξαφάνιση του ευρώ.

"Κάθε μέρα που περνάει για την κρίση στην ευρωζώνη (...) είναι μια ημέρα που έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον υπόλοιπο οικονομικό κόσμο", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε κατά τη λήξη της συνόδου κορυφής της G20 στις Κάννες.

"Οι Έλληνες οφείλουν να αποφασίσουν αν θέλουν να παραμείνουν στην ευρωζώνη, να αποδεχθούν το σχέδιο βοήθειας για τη μείωση του χρέους τους που καταρτίστηκε κατόπιν διαπραγματεύσεων, και να το κάνουν να λειτουργήσει γι' αυτούς στους κόλπους της ευρωζώνης. Ή αν θέλουν να πάρουν διαφορετικό δρόμο", προσέθεσε.

"Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν, είναι να το αφήσουν αυτό επ' αόριστον χωρίς νέες συνομιλίες και διαπραγματεύσεις. Ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει", επέμεινε ο Κάμερον.

Η Βρετανία δεν είναι χώρα μέλος της ευρωζώνης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός μίλησε ωστόσο παράλληλα για τα "θετικά" βήματα που έγιναν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G20 για να αντιμετωπιστεί η χρηματοπιστωτική κρίση στην Ευρώπη και σημείωσε ότι "ο κόσμος έδειξε ότι είναι έτοιμος να δράσει". "Όμως δεν θέλω να προσποιηθώ ότι όλα τα προβλήματα της ευρωζώνης λύθηκαν, δεν συνέβη αυτό", κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα