Ο Κ. Καραγκούνης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, μίλησε στις 28/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τον Γ. Βαρουφάκη:

«Πρέπει να υπάρξουν πειστικές απαντήσεις στη Βουλή. Εμείς θα καλέσουμε τον πρωθυπουργό, να έρθει στην ώρα του πρωθυπουργού -όπως ορίζει η κοινοβουλευτική διαδικασία-, να μας δώσει ο ίδιος προσωπικά απαντήσεις για όλο αυτό το ζήτημα. Δεύτερον, ο κ. Βαρουφάκης θα κληθεί στην εξεταστική επιτροπή, σε πρώτη φάση, για να μας εξηγήσει,
να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τι από όλα αυτά ισχύει και ποιοι εμπλέκονται σε όλο αυτό το σχέδιο. Θα κάνουμε χρήση ακόμα και του δικαιώματος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και εκεί, στη λογική περαιτέρω διερεύνησης αυτής της υπόθεσης, με όποια εμπλεκόμενα μέρη θα δούμε εκείνη τη στιγμή, να κριθούν, ώστε να δοθούν περισσότερες και πειστικότερες απαντήσεις. Αυτές θα είναι σε πρώτη φάση οι δικές μας πρωτοβουλίες».

Δημοσιογράφος: Ως νομικός, θεωρείτε ότι θα πρέπει αυτεπαγγέλτως να κινηθεί και η δικαιοσύνη;

Κ. Καραγκούνης: «Αυτό αφορά τη δικαιοσύνη. Έχουν γίνει συγκεκριμένες μηνυτήριες αναφορές προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Αυτό είναι έργο που δρα ανεξάρτητα, εμείς δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε σε αυτό και ούτε μπορώ να προδικάσω το αποτέλεσμα... Εδώ θα αξιολογηθεί εάν όντως υπάρχουν ποινικώς κολάσιμες πράξεις. Όταν ο υπουργός Οικονομικών παραδέχεται δημόσια ότι υπήρχε ένα συγκεκριμένο τέτοιο σχέδιο, με συγκεκριμένη ομάδα, με έναν παιδικό του φίλο, που είχε αναλάβει να κάνει όλη αυτή την προπαρασκευαστική πράξη, επιτρέψτε μου να πω -γιατί εγώ ούτε θέλω, ούτε είναι ο θεσμικός μου ρόλος τέτοιος, να επέμβω στο έργο της δικαιοσύνης-, θεωρώ ότι πραγματικά υπάρχουν ουσιαστικά στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν την έναρξη μιας διαδικασίας. Δεν θέλω όμως να το προχωρήσω περισσότερο, αυτό είναι ανεξάρτητο έργο της δικαιοσύνης. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι σαφέστατα υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα στοιχεία, τα οποία θα αναδείξουμε και εμείς κοινοβουλευτικά, μέσα από την κοινοβουλευτική οδό και τις διαδικασίες που προβλέπονται».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα