Ο Κ. Χατζηδάκης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στις 7/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων είπε:

Δημοσιογράφος: Ξένισε η δήλωση του πρωθυπουργού από τον Έβρο και αυτό το κάδρο από τον φράχτη, στην προεκλογική εκστρατεία. Προσωπικά με αιφνιδίασε δυσάρεστα η ρητορική, ακόμα και η χρησιμοποίηση της λέξης "λαθρομετανάστες", στους οποίους η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει να παραχωρεί νοσοκομεία και ασφαλιστική κάλυψη. Η εντύπωση είναι ότι

το κόμμα σας διολισθαίνει σε μια σε μια ακροδεξιά λαϊκίστικη ρητορική και αναρωτιέμαι γιατί.

Κ. Χατζηδάκης: «Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι όλοι οι άνθρωποι που έρχονται από χώρες της Ασίας των Βαλκανίων παλιότερα, αλλά και τώρα και από διάφορες περιοχές του πλανήτη, δεν έρχονται για πλάκα. Έρχονται γιατί αντιμετωπίζουν τραγικά οικονομικά προβλήματα στη χώρα τους. Την ίδια στιγμή πρέπει να αναγνωρίσουμε κάτι, το οποίο θα έπρεπε ευκρινέστερα να το αναγνωρίσει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ότι φτάσαμε στο σημείο το 70% της παράνομης μετανάστευσης στην Ευρώπη να γίνεται μέσω της Ελλάδας και τώρα μάλιστα που η Ελλάδα δοκιμάζεται σκληρά. Πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή. Κανείς δεν λέει να λειτουργήσουμε εναντίον των διεθνών συνθηκών και να δείξουμε απανθρωπιά. Από την άλλη πλευρά, πρέπει και η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της στον συγκεκριμένο τομέα, αλλά και το ελληνικό κράτος να δείξει κάποια οργάνωση... Η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει το κόμμα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς στην Ελλάδα. Έτσι δημιουργήθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και έτσι προχωρεί. Αυτή είναι η κατεύθυνση μας και αυτό το πολιτικό στίγμα έχουμε στη χώρα...».

Δημοσιογράφος: Θα χάσετε τις εκλογές;

Κ. Χατζηδάκης: «Οι εκλογές παλεύονται. Βλέπω ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. μπορεί να έχει ένα προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, άλλα βλέπω ταυτόχρονα να κλείνει η ψαλίδα. Επιπλέον, φαίνεται ότι σχεδόν σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υστερεί της Νέας Δημοκρατίας. Όσον αφορά στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο κ. Σαμαράς υπερτερεί του κου Τσίπρα».

Δημοσιογράφος: Δεν είναι ασφαλείς δείκτες αυτοί. Ο κ. Σαμαράς έχει πρωθυπουργική εικόνα και είναι αυτονόητο το προφίλ του να είναι πρωθυπουργοκεντρικό. Ο πολιτικός του αντίπαλος δεν έχει πρωθυπουργική εικόνα.

Κ. Χατζηδάκης: «Θα σας πω και άλλα στοιχεία. Τι εμπνέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις δημοσκοπήσεις; Ελπίδα ή φόβο; Οι περισσότεροι απαντούν φόβο. Ποια κυβέρνηση θα ήταν καλύτερη στην διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση; Μία με κορμό τη Νέα Δημοκρατία ή μία με κορμό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Προκύπτει μία με κορμό τη Νέα Δημοκρατία».

Δημοσιογράφος: Σε αυτούς τους δείκτες που αναφέρεστε, όμως, υπάρχει και ένα πλειοψηφικό, σχεδόν, ποσοστό που λέει ότι είναι καλύτερη μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α....

Κ. Χατζηδάκης: «Βλέπω τις δημοσκοπήσεις και προσπαθώ να βγάλω έναν κοινό παρονομαστή. Αναφέρθηκα στις περισσότερες δημοσκοπήσεις και τα περισσότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αναγνωρίζω το προβάδισμα που έχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., από την άλλη πλευρά όμως αυτό το προβάδισμα περιορίζεται σταδιακά ολοένα και περισσότερο και έχει φτάσει σε ορισμένες δημοσκοπήσεις στις 2,5 μονάδες. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που σας ανέφερα, τα οποία δείχνουν ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν εμπνέει, απλώς μέχρι τώρα εισπράττει τη διαμαρτυρία του κόσμου για μια πολύ δύσκολη πολιτική».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα