Ο Γύρος του Κόσμου

Η επιστροφή του επικεφαλής των ιδιωτών ομολογιούχων, Τσαρλς Νταλάρα στην Αθήνα προκειμένου να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI, με στόχο μία συμφωνία την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς και η έκκληση Μέρκελ για περισσότερο χρόνο, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση στην Ευρωζώνη είναι ορισμένα από τα βασικά θέματα
των διεθνών πρακτορείων αυτή την ώρα.

Bloomberg: Οι συζητήσεις για το ελληνικό χρέος θα επαναληφθούν σήμερα, οι διαφωνίες για το επιτόκιο όμως συνεχίζονται.-Οι κ.κ. Τσ. Νταλλάρα και Ζ. Λεμιέρ επιστρέφουν σήμερα στην Αθήνα, μετά την απόφαση των υπουργών της Ευρωζώνης να μην δεχθούν την προσφορά των ιδιωτών για το επιτόκιο στο PSI.

Dow Jones Newswires: Το ΔΝΤ δεν ζήτησε εμπλοκή της ΕΚΤ στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Reuters: Άμυνες σε υποχρεωτικό κούρεμα των ελληνικών ομολόγων αναζητά η ΕΚΤ

Bloomberg: Η Μέρκελ ζητά περισσότερο χρόνο για την επίλυση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, διαβεβαιώνοντας ότι η Ευρώπη θα ανασυνταχθεί και θα ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Έρευνα διεξάγεται στις ΗΠΑ για εμπλοκή της HCBS σε ξέπλυμα χρήματος αναφέρει το Reuters.

Σε άλλα διεθνή θέματα, συνελήφθη στο Παρίσι ο Jean Claude Mass, ιδιοκτήτης της εταιρείας PIP, για την υπόθεση των επικίνδυνων εμφυτευματων στήθους αναφέρει το AFP.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί από κατάρρευση κτιρίου στο Ρίο ντε Τζανέιρο αναφέρει το Reuters.

Στην γειτονική Τουρκία το Anadolu μεταδίδει τη δήλωση του γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ότι υπήρξε προσέγγιση των δύο πλευρών για το Κυπριακό, στη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη. Υπάρχει προοπτική για πολυμερή διάσκεψη ανέφερε ο Έρογλου.

O Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δηλώνει έτοιμος να πεθάνει για τα ιδανικά του μεταδίδει το Ρωσικό πρακτορείο, RIA Novosti.

H Κίνα χαρακτήρισε «μη εποικοδομητικές» τις νέες κυρώσεις εναντίον του Ιράν από την Ε.Ε αναφέρει το AFP.

Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ προειδοποιεί ότι οι κυρώσεις εναντίον του Ιράν ενδέχεται να ανεβάσουν τις τιμές του πετρελαίου στα 140 δολάρια το βαρέλι μεταδίδει το RIA Novosti.
Keywords
Τυχαία Θέματα