Ο Γύρος του Κόσμου

Με το θέμα του ελληνικού χρέους και των διαβουλεύσεων των πολιτικών αρχηγών, ασχολείται ο διεθνής Τύπος, ενώ οι Financial Times το καλύπτουν με πρωτοσέλιδο κάνοντας ειδική αναφορά στο σχόλιο του αρχηγού του ΛΑΟΣ.
 
New York Times: H Συρία αυξάνει την καταπίεση μετά την αποτυχία ψηφίσματος στον ΟΗΕ

Washington Post: Ο Ομπάμα

με καθαρή πρωτοπορία έναντι του Ρόμνευ σε υποθετική αναμέτρηση

The Times: Ωθούνται οι σιδηρόδρομοι προς εγκατάλειψη του πακέτου μπόνους 20 εκατομμυρίων λιρών.

Guardian: Ο Υπουργός Συγκοινωνιών θα καταψηφίσει τα 20 εκατομμύρια λίρες μπόνους στους σιδηροδρόμους

Financial Times: Ο αρχηγός του δεξιού κόμματος ΛΑΟΣ, ελάσσων εταίρος στην Ελληνική κυβέρνηση συνασπισμού, απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για διευκόλυνση στους όρους για το δεύτερο πακέτο διάσωσης των 130 δισ ευρώ για την Ελλάδα αλλιώς κινδυνεύει να προκληθεί «κοινωνική έκρηξη».

Die Zeit: Γερμανία και Γαλλία συσκέπτονται για την ελληνική κρίση

Pravda: Το Ιράν εκτοξεύει και τρίτο δορυφόρο.

Figaro: Χέρι-χέρι, Σαρκοζί και Μέρκελ.

Hurriyet: Ανοιχτές οι πύλες της Τουρκίας σε όλους τους κυνηγημένους Συρίους.

Today's Zaman: Η Τουρκία προειδοποιεί τον Ασαντ να μην παρερμηνεύσει το βέτο στον ΟΗΕ.

Jerusalem Post: Επαναλαμβάνουν τον βομβαρδισμό της Χομς οι συριακές δυνάμεις. Τουλάχιστον 50 νεκροί.

Haaretz: Ο στρατός του Ασαντ σκοτώνει 50 σε σφοδρό βομβαρδισμό της Χομς.

Η Συρία βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου καθώς μετά τα βέτο Ρωσίας-Κίνας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, οι κυβερνητικές δυνάμεις ενέτειναν τις επιθέσεις τους εναντίον των αντιφρονούντων. Το χθεσινό σφυροκόπημα της πόλης Χομς, προπύργιου της αντίστασης κατά του καθεστώτος προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 50 ατόμων.
Ταυτόχρονα, παρά την «οργισμένη» αντίδραση της Δύσης, Ισραήλ και Τουρκίας, κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να αναλάβει οποιαδήποτε δράση για την κατάπαυση του πυρός, σε ευθεία αντίθεση με την κλιμάκωση των στρατιωτικών προετοιμασιών για επίθεση κατά του Ιράν.

Στα καθ' ημάς, τώρα, όλα τα διεθνή μέσα ασχολούνται με το θέμα του ελληνικού χρέους και των διαβουλεύσεων των πολιτικών αρχηγών, με τους Financial Times να καλύπτουν με πρωτοσέλιδο το θέμα και μάλιστα με το σχόλιο του αρχηγού του ΛΑΟΣ περί μη συναίνεσης σε μέτρα τα οποία θα οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σε Γερμανία και Γαλλία, τα ΜΜΕ επικεντρώνονται στην συνάντηση Σαρκοζύ με Μέρκελ η οποία θα εστιάσει στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους, για το οποίο απ' ότι φαίνεται απεργάζονται πλέον και ανοιχτά σενάρια για πιθανή έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Τσιλιόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα