Ο Γ. Βαρβιτσιώτης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρώην υπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, μίλησε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Βασίλη Πάικο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

Δημοσιογράφος: Κατά τη γνώμη σας, η αποσβεστική προθεσμία για τυχόν αδικήματα για τη λίστα Λαγκάρντ έχει παρέλθει ή όχι;

Γ. Βαρβιτσιώτης: «Πιστεύω πως όχι. Και θα σας εξηγήσω αμέσως γιατί. Οι υποστηρίζοντες την άποψη ότι έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία, βασίζονται στο "στενό" γράμμα του νόμου, που λέει ότι εφόσον το αδίκημα φέρεται ότι τελέστηκε στην 13η

βουλευτική περίοδο, θα έπρεπε η δίωξη να ασκηθεί κατά την 14η βουλευτική περίοδο και όχι στην σημερινή 15η. Η 14η όμως ήταν της μιας ημέρας. Η άποψη αυτή παραβλέπει μια λέξη κλειδί, η οποία κατά τη γνώμη μου ανατρέπει όλη την παραπάνω επιχειρηματολογία. Η συνταγματική διάταξη προβλέπει ένα χρονικό περιορισμό στη δίωξη που πρέπει να ασκηθεί μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της Βουλής. Ο συνταγματικός νομοθέτης αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην τακτική σύνοδο. Και γι' αυτό άλλωστε, σε άλλο άρθρο του, αναγράφει ότι η διάρκεια της τακτικής συνόδου δεν μπορεί να είναι συντομότερη από πέντε μήνες».

Δημοσιογράφος: Συζητείται το αν θα στηθούν τέσσερις ή τρεις κάλπες, δηλαδή για τα πρόσωπα ή για κάθε μια από τις προτάσεις των κομμάτων. Κατά την άποψή σας μπορεί να γίνει αυτό; Γιατί ως τώρα δεν έχει γίνει πάντως...

Γ. Βαρβιτσιώτης: «Εκτιμώ ότι πρέπει να στηθεί κάλπη για τα πρόσωπα. Αυτό είναι το πιο λογικό. Η πρόταση πρέπει να περιέχει και άλλα στοιχεία, στα οποία εγώ είμαι αντίθετος. Συμφωνώ όμως στην παραπομπή του προσώπου που προβλέπει η πρόταση».

* Για το φορολογικό νομοσχέδιο:

Γ. Βαρβιτσιώτης: «Δεν θα έλεγα ότι έγιναν λάθη. Έγινε κάτι που δεν περίμενα. Έγινε ένα λεπτομερέστατο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο είχε τόσο πολύ - αν θέλετε - διαφημιστεί ότι θα έδινε γενικές γραμμές. Δεν είναι δυνατόν ο γενικός οικοδομικός κανονισμός να έχει 10.000 σελίδες, διατάξεις, παραδιατάξεις, τροποποιήσεις και τροποποιήσεις επί των τροποποιήσεων ... Είναι αδύνατον. Εδώ βοηθάμε τη γραφειοκρατεία να επιβιώνει, διότι μόνο αυτή μπορεί να ξέρει σε βάθος όλες αυτές τις ρυθμίσεις και αυτό σημαίνει και άλλα πράγματα».

Δημοσιογράφος: Η οποία γραφειοκρατεία έτσι βρίσκει και λόγο ύπαρξης...

Γ. Βαρβιτσιώτης: «Ακριβώς... Η γραφειοκρατεία όλα αυτά τα δημιουργεί όχι μόνο για να δικαιολογεί την ύπαρξή της, αλλά για να έχει και άλλες παροχές, στις οποίες αναγκάζεται να καταφύγει .»

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα