Τα φθηνά smartphones κατακλύζουν την αγορά

Σε άνθιση βρίσκονται οι πωλήσεις των «οικονομικών» smartphones, παγκοσμίως. Μεταξύ άλλων, η Nokia με τα Asha και Lumia αύξησε δραματικά τις πωλήσεις της, καθώς τα τριμηνιαία αποτελέσματα της επιχείρησης αποκάλυψαν πως ο συνολικός αριθμός των συσκευών Asha και Lumia που πωλήθηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες του 2012, ήταν 14 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, υπήρξαν φήμες ότι η Apple μπορεί να προσφέρει μια χαμηλότερη

τιμή για το μοντέλο iPhone, όμως επισήμως διαψεύσθηκαν αυτές οι εικασίες.

«Προβλέπουμε ότι μέχρι το 2016, το 31% της παγκόσμιας συνολικής αγοράς κινητών τηλεφώνων θα είναι τέτοιου είδους», δηλώσει ο Ian Fogg, κύριος αναλυτής της IHS και συμπληρώνει: «Αυτές οι μικρότερες και φθηνότερες συσκευές, έχουν παλαιότερους επεξεργαστές (δύο ή τρία χρόνια πριν), έχουν μικρές οθόνες με χαμηλή ανάλυση και ασθενέστερες φωτογραφικές μηχανές. Προσφέρουν email και διαδίκτυο, ωστόσο τα παιχνίδια και η περιήγηση στο Ίντερνετ είναι σαφώς μια πολύ καλύτερη εμπειρία στα πιο ακριβά κινητά».

Ωστόσο, η διαφορά στο κόστος για τον καταναλωτή είναι σημαντική. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα φθηνό smartphone μπορεί να κοστίσει μόλις 30 λίρες Αγγλίας, τη στιγμή που το iPhone 5 της Apple ανέρχεται στις 529 λίρες.

Πληροφορίες από: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα