Ο Γ. Ορφανός στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, μίλησε στις 3/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» στους Νόνη Καραγιάννη και Γιάννη Παπαγεωργίου.


Μεταξύ άλλων, είπε:

Ν. Καραγιάννη: Αυτό το ιδιώνυμο που επιχειρήσατε να εφαρμόσετε, καταργήθηκε -όταν εσείς φύγατε από το υπουργείο Αθλητισμού- από συνάδελφό σας, στην ίδια κυβέρνηση...

Γ. Ορφανός: «Σωστά τα περιγράφετε. Η πραγματικότητα είναι, ότι ο κ. Φλωρίδης έκανε μια πρώτη προσπάθεια. Βέβαια δεν είχε τη χρονική ευχέρεια,
γιατί πολύ γρήγορα, δια της προωθήσεως, τον απομάκρυναν από εκεί οι δυνάμεις που δεν θέλουν να υπάρχει ισορροπία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εγώ που είχα περισσότερο χρόνο, ουσιαστικά έκανα τρία κεντρικά νομοθετήματα και στη συνέχεια και δύο - τρεις άλλες ρυθμίσεις σε ένα γενικότερο πλαίσιο που αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε και τα θέματα της λειτουργίας τους και τα θέματα της βίας».

Ν. Καραγιάννη: Λειτούργησε ποτέ αυτό το νομοθετικό πλαίσιο;

Γ. Ορφανός: «Βεβαίως λειτούργησε και στο διάστημα το οποίο λειτούργησε, είχε θεαματικά αποτελέσματα».

Γ. Παπαγεωργίου: Όπως;

Γ. Ορφανός: «Είτε αφορά τα οικονομικά, όπου είκοσι οκτώ ανώνυμες εταιρίες μπήκαν στο παιχνίδι της εξυγίανσης και πλήρωναν κανονικά τις υποχρεώσεις τους και τα χρήματα, τα οποία έπρεπε να δώσουν στο ελληνικό δημόσιο. Και κατά δεύτερο, στο κομμάτι που αφορά την αντιμετώπιση της βίας, όπου εκτός από τα νομοθετήματα, φροντίσαμε να γίνουν και όλες εκείνες οι απαραίτητες υποδομές στις εγκαταστάσεις. Εννοώ το κομμάτι της παρακολούθησης τού τι γίνεται μέσα στα γήπεδα με τις τηλεοράσεις και όλο το δίκτυο».

Γ. Παπαγεωργίου: Αυτό δεν αξιοποιήθηκε, όμως...

Γ. Ορφανός: «Αν αξιοποιήθηκε, μετά από εμένα. Όσο ήμουν εγώ, είχε αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο βαθμό. Είχαμε δει από εκεί πρόσωπα, τα οποία είχαν δράσει. Η αστυνομία είχε την ευθύνη, δεν την είχε το υπουργείο Αθλητισμού. Αλλά επειδή εμένα με ενδιέφερε η εφαρμογή, δεν είμαι από εκείνους που ικανοποιούνται όταν κάνουν κάτι και μετά το αφήνουν να φύγει. Μπορώ να πω, ότι σε τέσσερις μήνες, από τον Αύγουστο του 2006 -τώρα λέω μια περίοδο-, μέχρι τον Ιανουάριο του 2007, είχαμε δεκαεννέα άτομα τα οποία είχαν καταδικαστεί -με την έννοια του ιδιώνυμου, του αμετάτρεπτου της ποινής- σε φυλάκιση, και έκτοτε, για δεκαοκτώ μήνες, δεν είχαμε επεισόδια».

Και πρόσθεσε: «Ανέλαβα το πολιτικό κόστος αυτό το οποίο θρυλείται, το συζητάμε όλοι, το βάζουμε στο τραπέζι, το ανέλαβα και ενδεχομένως το πλήρωσα. Αλλά δεν μετάνιωσα, γιατί αυτό που έκανα αφορούσε τη μεγάλη πλειοψηφία. Και ήρθε ο επόμενος, ο οποίος κατέστρεψε μια τεράστια προσπάθεια».

Ν. Καραγιάννη: Ο επόμενος ήταν ο κ. Ιωαννίδης...

Γ. Ορφανός: «Όποιος ήταν. Αυτός ήταν, αυτός ανέλαβε να "χαϊδέψει τα αυτιά" κάποιων. Αλλά αυτοί οι κάποιοι, σήμερα έχουν πολλαπλασιαστεί. Έγιναν εκατοντάδες και έγιναν χιλιάδες. Οι ίδιοι είχαν κλειστεί στα δικά τους κλουβιά και δεν ενοχλούσαν την υπόλοιπη κοινωνία».
<
Keywords
Τυχαία Θέματα