Ο Γ. Ψαριανός στον ΑΘΗΝΑ984

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός, μίλησε στις 3/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στους Νόνη Καραγιάννη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Με αφορμή τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου,
μεταξύ άλλων, είπε:

«Από πού μπήκαν μέσα δεκαπέντε πολεμικά όπλα, με φωτοβολίδες του Ναυτικού; Από πού μπήκαν μέσα εξακόσια βεγγαλικά; Αφού μας έκαναν σωματική έρευνα, υποτίθεται. Αφού οι αστυνομικοί ψάχνουν στα γήπεδα. Και κάτι άλλο: τα ΜΑΤ και η αστυνομία δεν έχουν καμία δουλειά στα γήπεδα. Τα γήπεδα είναι ιδιωτικές
επιχειρήσεις των ανωνύμων εταιριών - όπως η αστυνομία δεν πηγαίνει στους φούρνους, στα μπακάλικα και στα σούπερ μάρκετ, δεν έχει κανένα λόγο. Οι ανώνυμες εταιρίες του ποδοσφαίρου έχουν σεκιουριτάδες...».

Σε άλλο σημείο, τόνισε: «Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στις ΠΑΕ και τους προέδρους τους, και στην πολιτεία. Η πολιτεία, ο υπουργός, ο κ. Φλωρίδης, ο κ. Λιάνης, ο κ. Ιωαννίδης, ο κ. Ορφανός, ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Νικητιάδης, ο κ. Γερουλάνος, όσοι διετέλεσαν υπουργοί Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα είναι ηθικοί αυτουργοί για τους φόνους και τους νεκρούς που θα έχουμε στα επόμενα επεισόδια - σημειώστε το. Αυτοί που ακούσατε τα ονόματά τους, όσοι διετέλεσαν υπουργοί Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα είναι ηθικοί αυτουργοί για τους νεκρούς που θα έρθουν. Γιατί μέσα σε δύο εβδομάδες το έχεις καθαρίσει αυτό το ζήτημα. Πρώτον, διακόπτεις το πρωτάθλημα επ αόριστον. Τώρα. Όχι το εξετάζουμε από του χρόνου. Τώρα. Διακόπτεται το πρωτάθλημα. Δεύτερον, δεν γίνεται απονομή Κυπέλλου για το 2011. Το Κύπελλο που πήρε η ΑΕΚ είναι άκυρο. Το παιχνίδι δεν τελείωσε, έχει ακόμα οκτώ λεπτά. Ας κάνουν κεκλεισμένων των θυρών τα υπόλοιπα οκτώ λεπτά και μετά να γίνει η απονομή. Λέω, θεωρητικά. Κανονικά, τώρα, πρέπει να πει ο υπουργός "διακόπτεται το πρωτάθλημα. Δεν πάνε ελληνικές ομάδες στα ευρωπαϊκά κύπελλα" -για φέτος τουλάχιστον- "και θα δούμε αν θα ξαναρχίσει του χρόνου. Θα δούμε". Αν δεν τελειώσει αυτό το ζήτημα, "χτες", όχι αύριο, όχι του χρόνου, "χτες". Γιατί ο κ. Λιάνης, ο κ. Ιωαννίδης και ο κ. Νικητιάδης και ο Μπιτσαξής -ο Αθλητισμού-, μου έλεγαν οι ίδιοι ότι "θα το δούμε αυτό. Έχετε δίκιο, θα δρομολογηθεί". Τι θα δρομολογηθεί; Κοροϊδεύετε τον κόσμο;».

Ν. Καραγιάννη: Γιατί δεν θέλουν να το αντιμετωπίσουν;

Γρ. Ψαριανός: «Δεν ξέρω. Μπορεί να έχουν συμφέροντα. Ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι γεμάτος από άνομα συμφέροντα. Άνθρωποι της νύχτας, μπράβοι, εκβιαστές, δολοφόνοι, διακινητές ναρκωτικών, λαθρέμποροι, ξέπλυμα χρήματος - αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Χρηματοδοτούν και τους υπουργούς, υποθέτω».

Γ. Παπαγεωργίου: Εμένα μου κάνει περισσότερο ως δικαιολογία το ότι ποιος τα βάζει με αυτούς, παρά το ότι η νύχτα χρηματοδοτεί τον υπουργό...

Γρ. Ψαριανός: «Μπορεί και να τον χρηματοδοτεί. Πού ξέρω εγώ;».

Ν. Καραγιάννη: Ο Γρηγόρης έχει και πολιτική ιδιότητα και είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτό που λέει...

Γρ. Ψαριανός: «Πού ξέρω εγώ αν την εκστρατεία του βουλευτή τάδε που έχει γίνει υπουργ
Keywords
Τυχαία Θέματα