Ο Γ. Κουτρουμάνης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο Γιώργος Κουτρουμάνης, μέλος της επιτροπής του ΠαΣοΚ για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, μίλησε στις 14/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών:

«Η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έπρεπε να έχει γίνει εδώ και αρκετούς μήνες, για να μπορέσει να εντάξει περισσότερους οφειλέτες. Πιστεύω ότι θ' αποδώσει και θα μπορέσει να φέρει μεγαλύτερα έσοδα στα ταμεία...».

* Για συντάξεις:

«Αυτή
την περίοδο υπάρχει μία έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους, οι οποίοι τρέχουν να συνταξιοδοτηθούν, λόγω της σύγχυσης που υπάρχει αναφορικά με τις αλλαγές που θα γίνουν το 2015, οι οποίες, όμως, δεν φέρνουν ανατροπές. Είναι μεταβατικές διατάξεις που θα εφαρμοστούν σε βάθος χρόνου. Επιπλέον, υπάρχει φημολογία για την αύξηση των ορίων ηλικίας, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί».

Δημοσιογράφος: Κατάργηση των πρόωρων συντάξεων θα υπάρξει;

Γ. Κουτρουμάνης: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Υπήρχε μία μεταβατική περίοδος για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το 2012, που προβλέπονται κάποια ενδιάμεσα όρια. Είναι λίγοι πλέον αυτοί που έχουν αυτή τη δυνατότητα να πάρουν σύνταξη κάτω από τα 62 ή τα 67...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα