Ο Τύπος της Παρασκευής

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Χάθηκε η μπάλα με ΕΝΦΙΑ και δόσεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σήμερα το μεσημέρι θα μάθουμε εάν οι βουλευτές που δηλώνουν έξαλλοι, θα κάνουν πράξη τις απειλές τους. Κι αυτό διότι η Βουλή αποφάσισε χθες να διεξαχθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

για την τροπολογία, που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο».

ΕΘΝΟΣ: «Το πόρισμα για τους επίορκους των δήμων»

Η εφημερίδα σημειώνει: «παράνομες κρίνει νομιμοποιήσεις συμβασιούχων στον Δήμο Δραπετσώνας το ΑΣΕΠ και ζητά ανάκληση των προσλήψεων. Η απόφαση αποτελεί «πιλότο» για αντίστοιχες παράνομες μετατροπές συμβάσεων σε άλλους δήμους και αποσαφηνίζει το πλαίσιο αντιμετώπισής τους».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Βράζουν στον ΕΝΦΙΑ τους»

Η εφημερίδα γράφει ότι : «άγνωστη παραμένει η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας, αν και η κυβέρνηση μετά την αλλαγή στη ρύθμιση των οφειλών, δείχνει διατεθειμένη να τα δώσει όλα στους δανειστές. Το «λάθος» που ανακάλυψε στη ρύθμιση η κυβέρνηση, κατόπιν ψήφισης του νόμου από τη Βουλή, επιχειρήθηκε να χαρακτηρισθεί ως απόδοση δικαιοσύνης».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Έτσι οι Τούρκοι περικυκλώνουν την Ελλάδα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «η Αγκυρα αύξησε τέσσερα επίπεδα τις αμυντικές της δαπάνες. Ερντογάν: «Είμαστε έτοιμοι για πόλεμο» Πούτιν: «Θα έχουμε πόλεμο». Τουρκικά πολεμικά σκάφη εναντίον ελληνικού σκάφους του Λιμενικού».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Διόρισαν φοροελεγκτή τον mr. «πράσινες προσλήψεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο Στάθης Κουτμερίδης που είχε πρωταγωνιστήσει στη «φάμπρικα» διορισμών μέσω ΜΚΟ στις Σέρρες το καλοκαίρι το 2011 ορίστηκε φορολογικός περιφερειάρχης Βορείου Ελλάδας. Πως είχε αποκαλύψει ο «Ελεύθερος Τύπος» το σκάνδαλο, που είχε οδηγήσει την τότε ηγεσία του υπ. Εργασίας να ανακαλέσει τους διορισμούς ημετέρων».


ΕΣΤΙΑ: «Αν δεν πληρώσεις παίρνεις δόσεις!»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ένας εκ πεποιθήσεως συνεπής φορολογούμενος, όταν εκλήθη πέρυσι να καταβάλει -όπως όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων- σωρευτικώς τον ΦΑΠ τριών ετών, έλεγε το εξης: «αυτό που με ενοχλεί περισσότερο δεν είναι ο φόρος καθ' εαυτόν, όσο το ότι αυτοί που θα σπεύσουν να τον πληρώσουν εμπρόθεσμα -όπως εγώ - θα αποδειχθούν κορόϊδα».


Η ΑΥΓΗ: «Προβοκάτσια Φορτσάκη»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «σκηνικό έντασης στήθηκε από νωρίς χθες σε Νομική και Πρυτανεία, με τα ΜΑΤ να υλοποιούν απόφαση Φορτσάκη να κλείσει τις σχολές χωρίς να το έχει ανακοινώσει από πριν, όπως είχε κάνει το Οικονομικό Πανεπιστήμιο».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: « «Βαράτε αλύπητα»- Εντονες πολιτικές αντιδράσεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τον τρόπο διακυβέρνησης και το νέο μοντέλο διοίκησης των πανεπιστημιακών σχολών, με την επιβολή του νόμου και της τάξης, επισφραγίζει ο άγριος ξυλοδαρμός των φοιτητών το πρωί στη Νομική και το βράδυ στο Πολυτεχνείο, λίγες ημέρες πριν από την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: « «Αγκάθι» με τρόικα το δημοσιονομικό κενό»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «το δημοσιονομικό κενό αναδεικνύεται εκ νέου στο πιο ακανθώδες θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Αυτό φαίνεται και από την οξεία αντίδρασή της στη ρύθμιση για τις οφειλές προς το Δημόσιο, που υποχρέωσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στις γνωστές πλέον αλλαγές».

Ο ΛΟΓΟΣ: «Μετωπική στη Βουλή»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «σήμερα στις 12.00 θα διεξαχθεί η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος από τη ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο. Τη σχετική ανακοίνωσε έκανε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Παρέμβαση του ΚΚΕ για ασφαλιστικά-εργασιακά δικαιώματα»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «τη νέα επίθεση της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της τρόικας, της ΕΕ και των άλλων αστικών κυβερνήσεων ενάντια στην Κοινωνική Ασφάλιση, στα εργασιακά, κοινωνικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα με μνημόνια διαρκείας σε όλα τα κράτη- μέλη της ΕΕ, κατήγγειλε με παρέμβασή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».


ΤΑ ΝΕΑ: «Ανάπτυξη εν μέσω αστάθειας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ύστερα από έξι χρόνια ύφεσης, η Ελλάδα επανήλθε σε θετικούς αναπτυξιακούς ρυθμούς το προηγούμενο τρίμηνο. Ωστόσο η πολιτική αβεβαιότητα εντείνεται -σήμερα πραγματοποιείται κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τον περιορισμό των δόσεων πληρωμής του ΕΝΦΙΑ».


KONTRA NEWS: «Να αναλάβει η... τρόικα και επισήμως την κυβέρνηση!»

Η εφημερίδα γράφει ότι «διέσυραν την κυβέρνηση, εξευτέλισαν τη Βουλή και προκάλεσαν βάναυσα τον κόσμο αποδεικνύοντας με τον πλέον επίσημο τρόπο το ποιος πραγματικά κυβερνάει αυτή τη χώρα. Η τρόικα και οι ξένοι τοκογλύφοι είναι αυτοί που νομοθετούν».


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Haircut έως 500.000 ευρώ σε επιχειρηματικά δάνεια»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «οι τράπεζες θα ρυθμίζουν τα δάνεια, αφού τακτοποιηθούν πρώτα οι οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ταμεία. Το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πρώτα τα ληξιπρόθεσμα μετά τα «κόκκινα» δάνεια»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε μια ριζική αλλαγή της διαδικασίας διευθέτησης των «κόκκινων δανείων των μικρών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών προέβη χθες ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα