Ο Γ. Κουμουτσάκος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, μίλησε στις 22/08 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Για το πακέτο νέων μέτρων, μεταξύ άλλων είπε:
* Για περικοπές:

«Αυτά που ξέρουμε για τα μέτρα είναι αποσπασματικές ειδήσεις, "επιτυχίες" δημοσιογράφων, κάποιες διαρροές που γίνονται, για να μετρηθούν αντιδράσεις. Θα ήθελα να τοποθετηθώ -και πιστεύω ότι αυτό πρέπει, υπευθύνως, να γίνεται σε τέτοιες ώρες-, όταν θα ακούσουμε το σύνολο των μέτρων. Διότι κρατώ, από
δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών -που είναι και δεσμευτικές-, ότι η προσπάθεια που γίνεται είναι οι περικοπές που θα υπάρξουν, να είναι πολύ δικαιότερες, σε σχέση με τα μέτρα που είχαν επιβληθεί στο παρελθόν. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολα, σημαίνει ότι θα είναι και αυτά δυσβάσταχτα, αλλά εν πάση περιπτώσει με μια διαφορετική φιλοσοφία».

* Για εφεδρεία:

«Η βασική παραδοχή ότι το ελληνικό δημόσιο χρειάζεται εκ βάθρων αναθεώρηση και αναδόμηση, για να γίνει αποδοτικότερο και να μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής, νομίζω ότι είναι αφετηρία στην οποία συμπίπτουν αναλύσεις πάρα πολλών, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης. Αυτό θα πρέπει να συνδυαστεί με την δικαιότερη εφικτή και δυνατή επίπτωση στο ανθρώπινο δυναμικό. Διότι δεν μπορείς μια ολόκληρη δομή να την μειώσεις, να την συμπτύξεις, να την αλλάξεις, με μηδενική επίπτωση στο ανθρώπινο δυναμικό. Το θέμα είναι αυτές οι επιπτώσεις να περιοριστούν κατά το μέγιστο και να γίνουν όσο το δυνατόν δικαιότερα».

* Για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια:

«Τα ειδικά μισθολόγια είναι ένα πολύ δύσκολο ζήτημα και κυρίως όταν αφορά ενστόλους, στρατό, αστυνομία, αφορά τον σκληρό πυρήνα της υπόστασης ενός κράτους. Όλα μπορεί να τα δούμε κάποια στιγμή να γίνονται αποδοτικότερα, με λιγότερη ή μεγαλύτερη αποκρατικοποίηση - ιδιωτικοποίηση, αλλά πάντως τον πυρήνα του κράτους δεν μπορεί να τον υποκαταστήσει κανένας».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα