Και η Αίγυπτος στο ΔΝΤ

Η Αίγυπτος έχει επισήμως ζητήσει 4,8 δισ. δολάρια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του προέδρου Yasser Ali.

Ο πρόεδρος Mohammed Morsi γνωστοποίησε το αίτημα κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την Christine Lagarde, επικεφαλής του ΔΝΤ,

η οποία βρέθηκε στο Κάιρο την Τετάρτη για να συναντηθεί με τα οικονομικά στελέχη της χώρας.

Ο εκπρόσωπος Yasser Ali διευκρίνισε πως η Christine Lagarde δεν έχει απαντήσει ακόμα στο αίτημα, ενώ σήμερα το απόγευμα η επικεφαλής του ΔΝΤ θα συναντηθεί με τους υπουργούς της αιγυπτιακής κυβέρνησης για να συνεχίσει τις συζητήσεις.

Σημειώνεται πως το ύψος του δανείου είναι υψηλότερο από το ποσό των 3,2 δισ. δολαρίων που είχε συζητηθεί στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις και απορρίφθηκε από την στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Πολλοί οικονομολόγοι υποστηρίζουν πως η μείωση των συναλλαγματικών διαθεσίμων αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή στη χώρα. Έπειτα από τις αναταραχές που απομάκρυναν τους επενδυτές και τους τουρίστες, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας άντλησε σχεδόν τα δύο τρίτα των ξένων ταμειακών διαθεσίμων προκειμένου να στηρίξει την αιγυπτιακή λίρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα