Ο Γ. Φλωρίδης στον ΑΘΗΝΑ984

O πρώην υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης, μίλησε στις 8/9 στον "ΑΘΗΝΑ 9.84" και τον Βασίλη Πάικο.

Μεταξύ άλλων είπε:

Δημοσιογράφος: Ακούσαμετον πρωθυπουργό χθες να μιλάει για ανάκαμψη, να μιλάει για πρωτογενέςπλεόνασμα, να λέει ότι τέλος πια η μνημονιακή πολιτική, όχι άλλα μέτρα... Νομίζετεότι πείθει;

Γ.Φλωρίδης.: Έχω την εντύπωση πως όχι. Διότι, μεόλα αυτά συνεχίζουν μια επικοινωνιακή τακτική

που εγκαινίασε με την ιστορία τουΖαππείου, με τρεις εμφανίσεις εκεί. Κάπου διάβασα πρόσφατα μια φράση, "αφούείπε τρία Ζάππεια ψέματα, τώρα μιλάει για πρωτογενή πλεονάσματα". Νομίζωαυτό είναι και ένα από τα βασικά προβλήματα της συμπεριφοράς του πολιτικούκόσμου στη χώρα... Οι πολιτικοί συνεχίζουν να τροφοδοτούν με λάθος τρόπο όληαυτή την προσπάθεια που θα έπρεπε να κάνουν".

Σε άλλο σημείο είπε: "Η προσπάθεια είναι απρόθυμη,ατελής, μερική. Υπάρχει ένα απίστευτο κυνήγι μεταξύ τρόικα και ελληνικήςκυβέρνησης. Η τρόικα που υποτίθεται ότι έχει κάνει κάποιες μελέτες - προτάσειςγια το πως μπορεί να περιοριστούν αυτές οι τρομερές σπατάλες, κλεψιές, να γίνειπιο αποτελεσματική η δημόσια διοίκηση και από την άλλη μια κυβέρνηση η οποίαπαίζει διαρκώς κρυφτό, κάθε τρεις μήνες τρέχει αλαφιασμένη να δει αν κάλυψε τιςυποσχέσεις που είχε δώσει το προηγούμενο τρίμηνο αλλά αυτό δεν συνιστά εθνικήπροσπάθεια. Χρειαζόμαστε σχέδιο για τη χώρα και με βάση αυτό ναδιαπραγματευτούμε. Εδώ υπάρχει μια πεισματική άρνηση να φτιαχτεί ένα τέτοιοσχέδιο για την Ελλάδα, με βάση τις αιτίες της χρεωκοπίας".

*Γιατο Συμπόσιο για τα 39 χρόνια του ΠαΣοΚ στο ΙΣΤΑΜΕ:

Δημοσιογράφος: ΣτοΣυμπόσιο του ΙΣΤΑΜΕ για τα 39 χρόνια του ΠαΣοΚ δεν πήγατε γιατί όπως είπατε,δεν είχατε προσκληθεί. Θα πηγαίνατε αν είχατε προσκληθεί;

Γ.Φλωρίδης.: Έχω εδώ και καιρό καταθέσει από τηνπλευρά του Κοινωνικού Συνδέσμου μια πρόταση που λέει ότι αυτός ο χώρος ο οποίοςείναι πια πολυδιασπασμένος σε κόμματα, κινήσεις πρόσωπα, κλπ, πρέπει να κάνειμια προσπάθεια να ξαναμαζευτεί. Αυτό σημαίνει μια διάθεση από όλους να θέσουντον εαυτό τους στην υπηρεσία αυτής της προσπάθειας. Η ανασυγκρότηση του χώρουθα γίνει μόνο επάνω σε μια πρόταση για την Ελλάδα, για τη χώρα".

Δημοσιογράφος: Αυτόπου λέτε δεν απαντάει στο ερώτημα...

Γ.Φλωρίδης.:Θέλω να εξηγήσω γιατίδε θα πήγαινα. Κινήσεις οι οποίες γίνονται μονομερώς για να δείξουν ότι κυριαρχούνστους υπόλοιπους συντελεστές του χώρου, προφανώς δεν μπορώ να τις αποδεχτώ. Ηπροσπάθεια αυτή ή θα γίνει με ειλικρίνεια με την συμμετοχή όλων σε ισότιμη βάσηή δεν έχει καμία τύχη. Όλα αυτά, τα οποία εξυπηρετούν περισσότερο ανάγκες, έναςπόλος που υπάρχει να δείξει ότι αυτός είναι ο καλύτερος ή με βάση αυτόν θαγίνουν όλα...".

Δημοσιογράφος: ΤοΠαΣοΚ και η Δημοκρατική Αριστερά, εν προκειμένω...

Γ.Φλωρίδης.: Το ΠαΣοΚ και η Δημοκατική Αριστερά, κυρίως αυτοί...Αν η αφετηρία είναι ποιος είναι ο κυρίαρχος πόλος που θα επιβληθεί στους άλλουςείναι προφανές ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι. Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζονταιόλοι και χρειάζονται ισότιμα".

Και πρόσθεσε: "Έχω υποστηρίξει τη άποψη απόπέρυσι και συνεχίζω να την υποστηρίζω και τώρα, ότι η καλύτερη λύση θα ήταν νααυτοδιατεθούν όλοι και η δημιουργία ενός νέου και ενιαίου πολιτικού φορέα. Αυτόαπαντά, κατά τη δική μου άποψη, πιο πειστικά στην απαίτηση του κόσμου, αυτούτου χώρου και στην ανάγκη που υπάρχει να δημιουργηθεί ένας νέος πολιτικόςφορέας για να αποκτήσει ευστάθεια και το σύστημα".

Δημοσιογράφος: Αυτήη προοπτική «σκοντάφτει» στις αρνητικές θέσεις του κου Βενιζέλου και τουκου Κουβέλη, έτσι;

Γ.Φλωρίδης.: Πριν απ' όλα πρέπει να σταματήσουν οιαλληλοαποκλεισμοί. Γιατί πανηγυρικά εξαγγέλλονται από τους μεν, "ξέρετεεμείς σας θέλουμε όλους, ελάτε", οι άλλοι λένε "δε θέλουμε εσάς"...".

Δημοσιογράφος: Αποκλεισμούςως τώρα μόνο ο κ.Κουβέλης έχει κάνει, αποκλείοντας την συνεργασία με τοΠαΣοΚ.

Γ.Φλωρίδης.: Αυτή την στιγμή η πιο καθαρήδιατύπωση στην κατεύθυνση που λέτε πράγματι είναι από την πλευρά της Δημοκρατικής Αριστεράς, απότην άλλη όμως στο ΠαΣοΚ νομίζω ότι έχουν στο μυαλό τους ένα σχήμα «ΠαΣοΚ -Συνεργαζόμενοι». Αυτό τουλάχιστον φαίνεται γιατί δεν έχουν πάρει μέχρι τώρακαμία σοβαρή πρωτοβουλία που να δείχνει ότι επιθυμούν σε ισότιμη βάση ναανασυνταχθεί ο χώρος. Έχω την εντύπωση ότι ακόμα λειτουργούν με τους παλιούςόρους, δηλαδή με τερτίπια. Αυτά πρέπει να ξεπεραστούν. Ο κόσμος τακαταλαβαίνει".

Και πρόσθεσε: "Όσοδεν το καταλαβαίνουν τόσο θα δυσκολεύουν τα πράγματα. Ή εν πάση περιπτώσει, θαέρθει μια τρίτη λύση, η οποία μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες τουκόσμου... Το ζήτημα είναι να μπορούσαν όλες οι δυνάμεις να καταλάβουν το μεγάλοζήτημα της χώρας. Γιατί δεν είναι να ανασυγκροτηθεί απλώς ένας χώρος για ναφτιαχτεί ένα κόμμα. Είναι γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ένα σύγχρονο ισχυρόμεταρρυθμιστικό κόμμα. Θέλει κάτι για να μπορέσει να θέσει με καθαρότητα τοπρόβλημα τις Ελλάδας και να αφήσει την σφραγίδα του πάνω σε αυτό. Έχω γράψειπρόσφατα ό,τι είναι να δημιουργηθεί δεν μπορεί να δημιουργηθεί ως κυβερνητικόσυμπλήρωμα προς τα δεξιά ή τα αριστερά. Πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.Τα υπόλοιπα απλώς είναι κινήσεις που προσωπικά δεν με αφορούν. Δεν είναι τώρανα γεμίζουμε την Ελλάδα με κόμματα. Είναι να δημιουργηθεί κάτι που να καλύψειένα χώρο που είναι αυτή την στιγμή μεγάλος μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.και αυτός δεν μπορεί να καλυφθεί με μικροκινήσεις".

«ΑΘΗΝΑ9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟΤΥΠΟΥ


Keywords
Τυχαία Θέματα