Στα 921 ευρώ η μέση σύνταξη

Στα 921,15 ευρώ -προ κρατήσεων φόρου και υγειονομικής περίθαλψης- κυμαίνεται το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.Στην πλειονότητα τους, οι συνταξιούχοι λαμβάνουν κύρια σύνταξη από 371 έως 676 ευρώ τον μήνα, ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα αποτελείται από δικαιούχους με σύνταξη έως 1.233 ευρώ.

Παράλληλα, εστάλησαν στα ταμεία για αναστολή 8.526 συντάξεις, λόγω θανάτου του δικαιούχου.
Ο αριθμός των συνταξιούχων της χώρας ανέρχεται σε 2.706.924 και η συνταξιοδοτική δαπάνη ξεπερνά τα 2 δις.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία δυο δικαιούχοι στο σύνολο των συνταξιούχων κατεγράφησαν να λαμβάνουν 10 συντάξεις και τέσσερις, να λαμβάνουν εννέα συντάξεις. Το 58% του συνολικού αριθμού των συνταξιούχων είναι ηλικίας άνω των 70 ετών, το 26% κυμαίνεται μεταξύ 61-69 ετών.

Στην επισήμανση ότι περαιτέρω -των ήδη προβλεπομένων υποχρεώσεων που απορρέουν από ψηφισμένους νόμους- δεν επίκειται καμιά άλλη επιβάρυνση, ούτε νέο μέτρο στο ασφαλιστικό νμσχ, προέβη ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρονται σε περαιτέρω μείωση των συνταξιοδοτικών παροχών. Υπενθυμίζεται ότι οι μνημονιακές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας έναντι των δανειστών μας, περιλαμβάνει την εκ νέου επανεξέταση του ύψους των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ.

Τον κίνδυνο να υπάρξουν και νέες περικοπές στις συντάξεις, σε περίπτωση που δεν καλυφθεί το έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων επεσήμανε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα