Ο Δ. Ζαφειριάδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Δημήτρης Ζαφειριάδης, μίλησε στις 25/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.
Μεταξύ άλλων είπε:
«Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση, ότι τα πολιτικά κόμματα δεν έχουν συνειδητοποιήσει το εύρος του προβλήματος. Συζητούν περί διαγραμμάτων, πηγαίνουν γύρω - γύρω από την ουσία, χωρίς να τολμήσουν να μπουν στον πυρήνα του προβλήματος. Και η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια πρακτική και οι αντιδράσεις, όμως, των κομμάτων είναι σε αυτή την ίδια λογική της αντιπαράθεσης, του άσπρου - μαύρου, της λογικής του πολιτικού κόστους».

*
Για το δημοψήφισμα:

«Το δημοψήφισμα έχει μια απάντηση ενός "ναι" ή ενός "όχι". Σε ποιο ερώτημα; Ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη. Άκουσα χθες, ότι υπάρχει στο δημοψήφισμα "θέλουμε να είμαστε στο ευρώ ή στη δραχμή;". Δεν μπορώ να φανταστώ πώς τίθεται το δίλημμα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχουν δυνάμεις στη χώρα, που θέλουν να επιστρέψουμε στη δραχμή. Ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να μας γυρίσουν στη δεκαετία του '40;
Αν δεν θέλουμε το μνημόνιο 2, τα πράγματα είναι σαφή. Αν δεν θέλουμε την επόμενη ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων που έχει η χώρα, μέσα στο 2013 και στο 2014, εάν δεν αποφασίσουμε να το συζητήσουμε με τους δανειστές μας, θα οδηγηθούμε στη δραχμή. Εάν δεν κάνουμε μια συζήτηση, για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις υποχρεώσεις των δύο επόμενων χρόνων, η χώρα θα χρεοκοπήσει».
«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα