Ο Δ. Καρύδης στον ΑΘΗΝΑ984

O εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Καρύδης, μίλησε στις 2/9 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων είπε:

* Για την ανάρτηση που ανέβηκε το πρωί στην επίσημη σελίδα του ΠαΣοΚ στο Facebook:

«Δεν ήταν επίσημη ανάρτηση του ΠαΣοΚ. Ήταν κάποιου στελέχους, ο οποίος ήθελε να το αναρτήσει
στη δική του σελίδα, είχε τους κωδικούς και κατά λάθος το ανάρτησε στην επίσημη σελίδα του κόμματος. Εμείς αμέσως το κατεβάσαμε. Ο συγγραφέας ζήτησε συγνώμη, έκανε άλλη ανάρτηση μετά και εμείς το αποδοκιμάσαμε με επίσημη ανακοίνωσή μας, δείχνοντας ότι έχουμε μια διαφορετική οπτική για τα πράγματα. Δεν επιτρέπουμε χαρακτηρισμούς και ανεξαρτήτως αν κάποιος έχει διαφορές μέσα στον πολιτικό μας χώρο, πρέπει να υπάρχει πολιτικός πολιτισμός και όχι τέτοιοι είδους γεγονότα, όπως αυτά που συνέβησαν χθες».

* Για όσα εκτυλίχθηκαν στην εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ στο Ζάππειο:

«Χθες συνέβη ένα τραγικό γεγονός. Είμαι στο ΠαΣοΚ από μικρό παιδί και αυτό δεν το είχα ξαναζήσει... Δεν μπορώ ν' αποδώσω ευθύνες κάπου, αλλά οι οργανωτές της εκδήλωσης θα έπρεπε να είχαν περιφρουρήσει την εκδήλωση για να τιμηθεί πραγματικά και όχι ν' αμαυρωθεί, η μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. Διότι γι' αυτό έγινε η εκδήλωση... Αντί αυτού, είδαμε μια ομάδα ανθρώπων να συμπεριφέρονται ως πλακαδόροι και με πρωτοφανή μισαλλοδοξία, που δεν ταιριάζει στο ήθος ενός δημοκρατικού πολίτη. Αυτά δεν κατηγορούσε η παράταξή μας τα προηγούμενα χρόνια;».

Δημοσιογράφος: Το ΠαΣοΚ προχωράει προς το συνέδριο του. Πόσο όμως η επιχείρηση ανασύνθεσης του χώρου μπορεί να γίνει χωρίς ξεκαθαρίσματα; Μοιάζετε σαν δύο κόμματα σ' ένα.

Δ. Καρύδης: «Αυτό εξαρτάται από τη βάση και τον κόσμο του ΠαΣοΚ. Σας λέω ότι χθες εκεί υπήρχε πολύς κόσμος, ο οποίος ήταν πολύ στεναχωρημένος και αποδοκίμασε επί της ουσίας την ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι φέρθηκαν με αυτό τον τρόπο. Ο κόσμος έχει μια αγωνία για την ανασυγκρότηση της παράταξης και αυτό το έδειξε και στις ευρωεκλογές...».

Δημοσιογράφος: Είναι εύκολη η συγκατοίκηση του σημερινού προέδρου του ΠαΣοΚ με τον πρώην πρωθυπουργό;

Δ. Καρύδης: «Ο κ. Βενιζέλος το απέδειξε αυτό. Έχει μια ενωτική στάση, θέλει το ΠαΣοΚ μεγάλο και ενωμένο και με προοπτική και βρέθηκε μπροστά σε αυτό το κλίμα. Άρα άλλοι πρέπει ν' αναλάβουν τις ευθύνες. Αυτή η συμπεριφορά έπρεπε ν' αποδοκιμαστεί από τους διοργανωτές και στη χθεσινή εκδήλωση...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα