Ο Δ. Καρύδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Καρύδης, μίλησε στις 30/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τον ανασχηματισμό:

Δημοσιογράφος: Σε πόσες μέρες θα γίνει ανασχηματισμός;

Δ. Καρύδης: «Δεν γνωρίζω. Πιστεύω μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες... Από την ενημέρωση που είχαμε, χτες δεν υπήρξε αναφορά σε πρόσωπα. Άλλωστε το είπε και ο κ. Βενιζέλος
αυτό στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με το πρωθυπουργό, ότι αυτά που συζήτησαν κυρίως ήταν το πολιτικό πλαίσιο, οι πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν και με βάση τα μηνύματα των εκλογών και το τι πρέπει να αλλάξει στην κυβερνητική πολιτική, κυρίως στα θέματα της ανάπτυξης, της ανεργίας και της αντιμετώπισης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αλλά και της υπερφορολόγησης και της διευκόλυνσης των πολιτών σε σχέση με δόσεις σε φόρους ή σε χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Το δεύτερο θέμα ήταν ότι θα πρέπει να παρουσιαστεί ως πακέτο όλη αυτή η πρωτοβουλία που θα αφορά και το πολιτικό...».

Δημοσιογράφος: Πολιτικές και πρόσωπα λέτε;

Δ. Καρύδης: «Και πρόσωπα και αλλαγές όμως σε άλλους τομείς του κρατικού μηχανισμού, δηλαδή, σε μεγάλους οργανισμούς».

Δημοσιογράφος: Αλλαγές στις διοικήσεις;

Δ. Καρύδης: «Ακριβώς. Και στο θέμα της Τράπεζας της Ελλάδος και του επιτρόπου. Άρα, δηλαδή, να ενταχθούν όλα αυτά σε μια ενιαία λογική για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και έπειτα...».

Δημοσιογράφος: Αληθεύουν οι πληροφορίες που λένε ότι ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ έχει επιφυλάξεις για την τοποθέτηση του κου Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας;

Δ. Καρύδης: «Όχι. Και στην συνέντευξη τύπου που ρωτήθηκε ο κ. Βενιζέλος, δεν είπε κάτι τέτοιο. Αυτή όμως είναι μια συζήτηση που θα γίνει μεταξύ του κου Βενιζέλου και του κου Σαμαρά. Δηλαδή, ποια πρόσωπα πρέπει να επιλεγούν, ώστε να γίνει αποτελεσματικότερη η δουλειά. Αυτό που εμείς θέτουμε και έχει μια σημασία είναι ότι σε αυτόν που λέμε προοδευτικό πόλο της κυβέρνησης -που σήμερα τον εκφράζουν οι δυνάμεις του ΠαΣοΚ-, θα πρέπει να μπει και νέο αίμα από τον χώρο της κετροαριστεράς γενικότερα».

Δημοσιογράφος: Της Ελιάς δηλαδή;

Δ. Καρύδης: «Όχι μόνο της Ελιάς. Γενικότερα. Δηλαδή, άξιοι άνθρωποι που ανήκουν στον χώρο της κεντροαριστεράς και που θα μπορούσαν εν πάση περιπτώσει να δουλέψουν σε μια κοινή υπόθεση για την στήριξη της κυβέρνησης».

Δημοσιογράφος: Αυτό σημαίνει ότι θεωρείτε ότι είναι θετικό στοιχείο το να γίνει πρόταση σε στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς;

Δ. Καρύδης: «Εκεί υπάρχει ένα κράτημα, διότι η Δημοκρατική Αριστερά αυτή την στιγμή βρίσκεται σε μια εσωτερική διαδικασία, με στόχο να αποτιμήσει τα αποτελέσματα και να δει τι θα κάνει. Εμείς δεν θέλουμε με τίποτα να φανεί ότι, εν πάση περιπτώσει, κάποια στελέχη προσεγγίζονται και να δοθεί άλλο νόημα...».

Δημοσιογράφος: Αληθεύουν οι πληροφορίες ότι το ΠαΣοΚ συμφωνεί να ενταχθούν στο κυβερνητικό σχήμα υποψήφιοι δήμαρχοι ή περιφερειάρχες, οι οποίοι απέτυχαν τελικά να εκλεγούν; Αναφέρονται χαρακτηριστικά τα ονόματα των κκ Σπηλιωτόπουλου και Κουμουτσάκου...

Δ. Καρύδης: «Όχι. Πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει να δοθεί ένα τέτοιο σήμα στην κοινωνία. Δηλαδή, άνθρωποι, οι οποίοι απέτυχαν σε μια άλλη μάχη, ξαφνικά να γίνουν κυβερνητικά στελέχη. Χωρίς αυτό να αποκλείεται 100%, αν κάποιος είναι ικανός. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θέλουμε να δοθεί μια τέτοια εικόνα στην ελληνική κοινωνία. Διότι, θα πουν "κατεβαίνω κάπου υποψήφιος και μετά έχω μια σίγουρη θέση στο κυβερνητικό σχήμα"...».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα