Ο Δ. Ασημακόπουλος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης  Ασημακόπουλος, μίλησε στις 27/1 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.

Με αφορμή την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ για τις επιχειρήσεις, που θα δημοσιευτεί την άλλη εβδομάδα, μεταξύ άλλων, είπε:

«Η εξαμηνιαία έρευνα που διεξάγει η ΓΣΕΒΕΕ για το οικονομικό κλίμα στις μικρές επιχειρήσεις -μέχρι 50 άτομα προσωπικό-, που είναι το 99,5%
των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, όλες οι επιχειρήσεις με λίγα λόγια. Σε αυτήν την έρευνα που θα δημοσιοποιήσουμε πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα, σε ένα τμήμα της, εξετάζουμε και ρωτάμε τους επιχειρηματίες. Το δείγμα είναι μεγάλο, είναι 1200 επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους και σε όλη την Ελλάδα. Στο ερώτημα "ποιο είναι το εμπόδιο για την επιχείρησή σας, για να μπορέσει να λειτουργήσει και να δουλέψει παραγωγικά και με στόχους, ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο;", το 5% μόνο δηλώνουν ως εμπόδιο το μισθολογικό κόστος, το 36,5 % δηλώνουν ότι είναι το μη μισθολογικό κόστος και το 46,5% δηλώνουν ότι είναι τα λοιπά έξοδα, όπως ενοίκια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, πετρέλαιο, δημοτικά τέλη κ.λπ. Αντιλαμβάνεστε ότι εμείς κολλήσαμε στο 5%».

Και συνέχισε: «Σύμφωνα με την έρευνα για τις επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό, γιατί το προηγούμενο ήταν και στις επιχειρήσεις που δεν απασχολούν προσωπικό, εδώ είναι πιο εντυπωσιακή η διαφορά. Μόνο το 2,5% των επιχειρήσεων που απασχολούν προσωπικό δηλώνουν ότι ο κατώτατος μισθός είναι εμπόδιο, ενώ το 86,1% λένε ότι μεγάλο εμπόδιο είναι οι ασφαλιστικές εισφορές και άλλα κόστη».

Και πρόσθεσε: «Αυτό που πρέπει κανείς να συμπεράνει από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι οι επιχειρήσεις και πολύ μικρές και μικρές και μεγάλες -εκτός κάποιων εξαιρέσεων-, δηλώνουν ότι πρέπει να διατηρηθεί κάποιο μισθολογικό επίπεδο. Αυτό δηλώνουν, επί της ουσίας, για να μην καταρρεύσουν τα πάντα και να δούμε τι άλλο πρέπει να κάνουμε για μειωθούν τα κόστη των επιχειρήσεων».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα