Ο Χρ. Μαχαίρας στον ΑΘΗΝΑ984

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Χρήστος Μαχαίρας, μίλησε στις 22/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τις δηλώσεις Βουδούρη - Παραστατίδη:

«Από την πολιτική μας ζωή πρέπει να αποκλειστεί κάθε λογική η οποία σπέρνει μισόλογα, υπονοούμενα, ανοιχτές διαβολές και μεταθέτει το παιχνίδι της πολιτικής στο βούρκο της παραπολιτικής. Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε τέτοια στάση και φυσικά την στάση των κκ Παραστατίδη και Βουδούρη».

* Για την στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς στις ψηφοφορίες για ανάδειξη ΠτΔ:


«Για ένα κομμάτι της κοινωνίας, λύτρωση αποτελεί η αλλαγή από αυτές τις πολιτικές που την έχουν βυθίσει σε απελπισία. Επίσης, λύτρωση θα μπορούσε να αποτελεί για το μεγαλύτερο κομμάτι της οικονομίας, η αλλαγή αυτών των πολιτικών που εγκλώβισαν χιλιάδες επιχειρήσεις στο φαύλο κύκλο της ύφεσης. Λύτρωση για την κυβέρνηση θα ήταν, φυσικά, να βγουν οι 180, αλλά στις δημοκρατίες έτσι συμβαίνει. Όταν δεν υπάρχουν συναινέσεις, αλλά πολιτικές και το κυριότερο κοινωνικές πολώσεις, οι συνεννοήσεις είναι δύσκολες...
Η πρόταση των 8 βουλευτών, η οποία θεωρώ ότι στερείται ρεαλιστικής βάσης, θέτει ως προαπαιτούμενο τη συμφωνία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και κυβέρνησης. Κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Το έχει απορρίψει κατηγορηματικά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Άρα, μην συζητάμε, για να συζητάμε. Λέτε ότι η Δημοκρατική Αριστερά τάσσεται κατά της κυβέρνησης. Η Δημοκρατική Αριστερά πολύ πρόσφατα κατέθεσε συναινετική πρόταση που μπορούσε να μας βγάλει από συγκεκριμένα αδιέξοδα, στην οποία αυτοί όλοι οι οποίοι μιλούν σήμερα στο όνομα της συναίνεσης, γύρισαν την πλάτη. Αναφέρομαι στην πρόταση που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Κουβέλης, ο οποίος είπε να κάτσουν οι πολιτικοί αρχηγοί γύρω από ένα τραπέζι, προκειμένου να συμφωνήσουν στον ελάχιστο κοινό τόπο για την αναδιάρθρωση του χρέους. Αν είχε αυτή την κόκκινη γραμμή ο κ. Σαμαράς, θα ήταν ένα πολύτιμο διαπραγματευτικό όπλο και για την σημερινή κυβέρνηση και για την οποιαδήποτε αυριανή. Άρα, η συναίνεση είναι μια πονεμένη ιστορία. Συναίνεση αλά καρτ δεν υπάρχει».

Δημοσιογράφος: Υπάρχει ύστατη λύση για υποψηφιότητα του κ. Κουβέλη στην τρίτη ψηφοφορία, με στόχο να αρθεί το σημερινό αδιέξοδο;

Χρ. Μαχαίρας: «Υπάρχει χθεσινή ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς που κλείνει κατηγορηματικά οποιοδήποτε θέμα στην τρίτη ψηφοφορία. Τονίζονται οι δηλώσεις του κ. Κουβέλη που προσδιόρισε από το καλοκαίρι, δημόσια, τη θέση του για την εκλογή ΠτΔ, την οποία συνέδεσε με την ανάγκη να δοθεί τέλος στις ασκούμενες πολιτικές και ζήτησε την επικύρωσή της από το συνέδριο, όπως και συνέβη. Αυτή η θέση ισχύει απολύτως και σήμερα και θα ισχύσει και στις δύο επόμενες ψηφοφορίες».

* Για τα σενάρια περί διάλυσης της Δημοκρατικής Αριστεράς:

«Όσον αφορά τα σενάρια περί διάλυσης της Δημοκρατικής Αριστεράς και ανεξαρτητοποίησης όλων των βουλευτών της, παραπέμπω απλώς στη πρωινή δήλωση του Ν. Τσούκαλη,κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο οποίος χαρακτήρισε τα σενάρια αυτά, επιστημονική φαντασία».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα