Ο Χ. Σταϊκούρας στον ΑΘΗΝΑ984


Ο βουλευτής και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε στις 15/11 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Πρέπει να διακρίνουμε την ειλικρινή, ουσιαστική στήριξη που πρέπει να παρέχουμε στην κυβέρνηση -μακριά από σκιαμαχίες και από τεχνικά εμπόδια ή βάζοντας ψηλά τον πήχη στην κυβέρνηση-, από το πώς θα λειτουργήσουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες. Και νομίζω ότι ήταν αναγκαίο να γίνει αυτή η σύγκληση

της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να εξηγήσει γιατί θα πρέπει να στηρίξουμε την κυβέρνηση και ποιος είναι ο στόχος αυτής της κυβέρνησης».

Και πρόσθεσε: «Δεν αμφισβητούμε τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί, τα μέτρα που είναι νόμοι του κράτους, αλλά δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα. Άλλωστε, υπάρχει η σαφής δέσμευση της κυβέρνησης για το 2012, ότι δεν θα απαιτηθούν νέα μέτρα, έχουν όλα ψηφιστεί. Για τα επόμενα χρόνια, εάν απαιτηθούν -που εκεί μπορεί να μην χρειαστεί, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, λόγω του PSI, της συμμετοχής των ιδιωτών και της μείωσης των τόκων-, υπάρχει περιθώριο μέχρι τα μέσα του 2012, να αποφασιστούν... Εάν ο προϋπολογισμός είναι όπως στο προσχέδιο, δηλαδή περιλαμβάνει τα ψηφισμένα μέτρα, δεν θα τον αμφισβητήσουμε. Αυτή τη στιγμή, δεν γνωρίζουμε τα αποτελέσματα της εκτέλεσης προϋπολογισμού του δεκαμήνου, για να δούμε πώς πηγαίνει η εκτέλεση προϋπολογισμού...».

* Για αποκρατικοποιήσεις:

«Για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, υπάρχουν δύο νέα στοιχεία. Το ένα είναι ότι με βάση την πέμπτη επικαιροποίηση του μνημονίου, ο στόχος για άντληση εσόδων από αποκρατικοποιήσεις στο τέλος του 2011, που ήταν 5 δισ. ευρώ, διαμορφώνεται πλέον στο 1,7 δισ. ευρώ. Αυτός ήταν ο στόχος για το εννιάμηνο. Και για το δωδεκάμηνο ήταν 5 δισ. ευρώ. Άρα, ο στόχος δεν επιτυγχάνεται... Το δεύτερο ενδιαφέρον στοιχείο που πρέπει να δούμε και θα αξιολογήσουμε στην πορεία εξέλιξης των πραγμάτων, είναι ότι στην ίδια επικαιροποίηση υπάρχει μία αναφορά της Τρόικα, που λέει ότι η κυβέρνηση συμφώνησε -επειδή δεν επιτυγχάνονται οι ποσοτικοί στόχοι της αποκρατικοποίησης-, να προβεί σε μεγαλύτερα ποσοστά αποκρατικοποιήσεων. Χωρίς να γνωρίζουμε ποιες είναι οι επιχειρήσεις, χωρίς να γνωρίζουμε το τίμημα, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω. Θα το δούμε και θα τοποθετηθούμε. Σας θυμίζω ότι επί της αρχής η Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο είναι θετική στις αποκρατικοποιήσεις, αλλά το πρότεινε έγκαιρα, όταν άλλοι μιλούσαν για "μαγικές συνταγές"».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα