«Ο Άσαντ πρέπει να αποχωρήσει»

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα και ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας δήλωσαν σήμερα ότι ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ «πρέπει νααποχωρήσει», ενώ ζήτησαν να αυξηθεί η διεθνής πίεση στον Σύρο πρόεδρο.

Μιαανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση στο Αμάν του Πανέτα με τον βασιλιά Αμπντάλα, αναφέρει ότι «ο συριακός λαός αξίζει να καθορίσει μόνος του το μέλλον του».

Μια πηγή που πρόσκειται στο ιορδανικό παλάτι δήλωσε ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν τους πιθανούς αντικαταστάτες του Άσαντ, αλλά τους πιθανούς κινδύνους για την ασφάλεια στην περίπτωση

που πέσει το καθεστώς του σύρου προέδρου.

Η συνάντηση του Πανέτα με τον βασιλιά Αμπντάλα πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες αφού ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ συριακών και ιορδανικών δυνάμεων στα σύνορα των δύο χωρών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας ιορδανός στρατιώτης.

Σύμφωνα με αναλυτές, η σημερινή συνάντηση αποτελεί μια ακόμη ένδειξη ότι η Ιορδανία εγκαταλείπει την ουδέτερη στάση της όσον αφορά τη συριακή κρίση και είναι ανοικτή στο ενδεχόμενο να παίξει μεγαλύτερο διπλωματικό ρόλο στην επιτάχυνση της ανατροπής του Άσαντ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα