Ο Α. Γεωργιάδης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στις 9/12 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για επίσπευση της προεδρικής εκλογής:

«Ο κ. Σαμαράς δεν είχε άλλη επιλογή. Ήταν μια καθαρή ηγετική κίνηση, διότι αλλιώς θα έπρεπε ο κ. Σαμαράς να κρατάει την χώρα σε εκκρεμότητα για άλλους περίπου 2 μήνες. Δεν νομίζω ότι ένας υπεύθυνος πρωθυπουργός θα άφηνε την χώρα σε εκκρεμότητα και να σέρνονται όλες αυτές οι κατηγορίες για αποστασία κ.λπ...».

* Για συνταγματική αναθεώρηση:

«Για να προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση, πρέπει να γίνει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Η συνταγματική αναθεώρηση χρειάζεται επιτροπή της Βουλής περίπου έξι μήνες. Αν δεν έβγαινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο, θα σταμάταγε η συνταγματική αναθεώρηση. Δεν έχει διαφορά ο Δεκέμβριος ή ο Φεβρουάριος για αυτό. Είναι προφανές ότι στο αν θα ψηφίσουν ή όχι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι βουλευτές, θα γνωρίζουν ότι ένα από τα σημεία που θυσιάζουν -αν δεν ψηφίσουν-, είναι και η συνταγματική αναθεώρηση».

* Για εκλογές:

«Εάν γίνουν εκλογές θα είναι δυστύχημα, όχι ατύχημα. Θα είναι πολύ χειρότερο από ατύχημα...».

Δημοσιογράφος: Την ευθύνη των πρωτοβουλιών δεν την έχει η αξιωματική αντιπολίτευση, την έχει ο πρωθυπουργός...

Α. Γεωργιάδης: «Δηλαδή, εάν περίμενε άλλους δύο μήνες ο Α. Σαμαράς, τι θα άλλαζε; Θα έμενε άλλους δύο μήνες η χώρα στην αβεβαιότητα... Είναι προφανές ότι είναι μια σωστή κίνηση. Με την πολιτική αβεβαιότητα μπροστά μας, δεν μπορούσε να κλείσει η συμφωνία με την Τρόικα».

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι ο κ. Σαμαράς είναι κοντά στον αριθμό των 180, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας;

Α. Γεωργιάδης: «Η Βουλή αυτή έχει την δυνατότητα να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το αν η δυνατότητα θα γίνει και πραγματικότητα, θα εξαρτηθεί τις επόμενες ημέρες. Πάντως, η πίεση δεν είναι πια στην κυβερνητική πλευρά. Είναι στην αξιωματική αντιπολίτευση».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα