Ντέρμπι "αιωνίων" στο κύπελλο

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και Χίος-Πανιώνιος είναι τα ζευγάρια των ημιτελικών του φάιναλ φορ του κυπέλλου υδατοσφαίρισης, όπως προέκυψε από την κλήρωση που διενεργήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΚΟΕ.

Οι δύο «αιώνιοι» θα τεθούν αντιμέτωποι για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία σε ημιτελικό (σ.σ. είχαν αναμετρηθεί και το 2009 στην Πτολεμαΐδα, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν 8-4), ενώ το άλλο ζευγάρι δεν έχει αναμετρηθεί ποτέ σε φάιναλ φορ.
Αυτό που προέκυψε από τη σημερινή διαδικασία είναι ότι η ομοσπονδία επανεξετάζει τον τόπο, καθώς και τον χρόνο διεξαγωγής της τελικής φάσης. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οι αγώνες θα φιλοξενηθούν στις 27 και 28 Μαΐου στην Κάλυμνο, αλλά φαίνεται πως υπάρχουν δεύτερες σκέψεις στην ΚΟΕ, κυρίως λόγω του κόστους μετάβασης των τεσσάρων ομάδων στο νησί των Δωδεκανήσων. Η Χίος ζήτησε να αναλάβει τη διοργάνωση του φάιναλ φορ, αλλά η πρόταση απορρίφθηκε, καθώς κρίθηκε ότι θα έδινε πλεονέκτημα στον ΝΟΧ. Η διεξαγωγή των αγώνων στην Αθήνα συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες, λόγω της συνύπαρξης Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, οπότε αναζητείται λύση, χωρίς να αποκλείεται να γίνει τελικά το φάιναλ φορ στην Κάλυμνο. Σε ό,τι αφορά τις ημερομηνίες, υπάρχει το ενδεχόμενο η διοργάνωση να γίνει μία εβδομάδα αργότερα (3-4 Ιουνίου). Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα