«Νοσοκομείο-κολαστήριο»

Εικόνες και σχόλια που σοκάρουν ανεβάζουν τα τελευταία 24ωρα στο τουίτερ νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος των φυλακών Κορυδαλλού, το οποίο αποκαλούν «κολαστήριο».

Οι κρατούμενοι, που πραγματοποιούν απεργία πείνας από τις 16 Φεβρουαρίου, θέλουν να προβάλλουν τις συνθήκες υπό τις οποίες νοσηλεύονται και κάνουν λόγο για κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών όπως η ψώρα και η φυματίωση. Καταγγέλλουν μάλιστα ότι η αρμόδια εισαγγελέας αρνήθηκε να επισκεφθεί το χώρο, λέγοντας πως «έχει οικογένεια»...

Όπως έγινε γνωστό,

το Υπουργείο Δικαιοσύνης δρομολογεί ενίσχυση με νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» των φυλακών Κορυδαλλού.

Την Τετάρτη εξάλλου, αναμένεται να ψηφιστεί τροπολογία, η οποία προβλέπει ότι όσοι εκτίουν ποινές κάθειρξης έως 10 χρόνων και πάσχουν από νευρολογικές παθήσεις ή είναι καρκινοπαθείς ή οροθετικοί θα αποφυλακίζονται έχοντας εκτίσει τα 2/5 της ποινής τους. Θα εξαιρούνται καταδίκες για τρομοκρατία, παιδεραστία και οργανωμένο έγκλημα.

Για το θέμα μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Βασίλη Πάικο, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κωστής Παπαιωάννου.

Διαβάστε επίσης:
www.athina984.gr/node/280008

Keywords
Τυχαία Θέματα