Νίκη και φύγαμε για Λονδίνο

Τη νίκη που θα της εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου έχει σαν στόχο η Εθνική απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης  στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καράκας.
Οι Πορτορικανοί είναι υπολογίσιμοι αντίπαλοι, διαθέτοντας γκαρντ κλάσης όπως ο Κάρλος Αρόγιο και ο Χουάν Χοσέ Μπαρέα, αλλά και θηριώδεις ψηλούς όπως ο Πίτερ Τζον Ράμος (2,21μ.) και ο Ντανιέλ Σαντιάγκο (2,16μ.). Παράλληλα ευνοούνται από το γεγονός ότι αγωνίζονται στη γειτονική Βενεζουέλα, ενώ συν τοις άλλοις, η ομάδα του Φλορ Μελέντες αντιμετωπίζει τον αγώνα σαν ευκαιρία για ρεβάνς για την ήττα της
στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας το 2010, όταν από την πλευρά των αντιπάλων είχαν εκφραστεί παράπονα για τη διαιτησία.

Ο Ηλίας Ζούρος υπολογίζει αυτή τη φορά σε δώδεκα παίκτες. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης έχει ξεπεράσει πλέον 100% το διάστρεμμά και θα είναι διαθέσιμος. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός υπολογίζει πολύ στη βοήθεια του 22χρονου άσου, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι για την αντιμετώπιση των Αρόγιο και Μπαρέα.
Σύμμαχος της Ελλάδας είναι και η παράδοση απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο. Σε οκτώ αναμετρήσεις μετρά επτά νίκες και μάλιστα συνεχείς, με τη μοναδική της ήττα να καταγράφεται στο Μουντομπάσκετ του Τορόντο το 1994. Στην πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο ομάδων, το 2010 στην Τουρκία, η Εθνική είχε νικήσει με 83-80 με κορυφαίο τον Βασίλη Σπανούλη που είχε πετύχει 28 πόντους. Σε εκείνο το παιχνίδι είχαν-από τη φετινή ομάδα-αγωνιστεί επίσης οι Μπουρούσης (12π.), Ζήσης (7π.), Πρίντεζης (3π.), ενώ είχαν αγωνιστεί και οι Καϊμακόγλου και Καλάθης.
Keywords
Τυχαία Θέματα