Νέο ραντεβού για το PSI

Με τα χρονικά περιθώρια για συμφωνία για το PSI να στενεύουν, νέο ραντεβού θα έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, με τον επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα. Σημειώθηκε πρόοδος, αναφέρουν ανώτατες κυβερνητικές πηγές μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση
των δύο ανδρών, παρουσία και του υπoυργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα από το Dow Jones και τη Wall Street Journal, το IIF έχει προτείνει το επιτόκιο να ξεκινά κάτω από το 4% και να αυξάνεται σταδιακά ανά διετία. Σήμερα εξάλλου αναμένεται να αρχίσουν και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση, προϋπόθεση της οποίας είναι η επιτυχής έκβαση των συνομιλιών για το κούρεμα του χρέους.

Σημαντική και ουσιαστική η σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς, επιβεβαιώθηκε η πλήρης στήριξη των τριών κομμάτων στην κυβέρνηση, ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού μετά τη συνάντησή του με Παπανδρέου - Σαμαρά - Καρατζαφέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ετέθη θέμα υπογραφών στήριξης της κυβέρνησης απο τους τρεις αρχηγούς.

Κατά τις ίδιες πηγές, όταν ο Γ. Παπανδρέου έθεσε θέμα στήριξης της κυβέρνησης απο τη ΝΔ, ο Α. Σαμαράς απάντησε οτι δεν υπάρχει συγκυβέρνηση αλλά κυβέρνηση ειδικού σκοπού και πως όλοι γνωρίζουν ότι τα προβλήματα υπάρχουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ακόμη, δεν έγινε συζήτηση για παράταση του βίου της κυβέρνησης παρά το γεγονός  οτι ετέθη το θέμα από τον κ. Καρατζαφέρη.
 
«Είναι η ώρα της αλληλεγγύης. Όποιος παίζει με την Ελλάδα, παίζει με όλους» δηλώνει στο ΑΠΕ ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Ρομάνο Πρόντι.
Keywords
Τυχαία Θέματα