Νέο κόμμα από το Λαφαζάνη

Στη συγκρότηση πανελλαδικού κινήματος ενάντια στο νέο Μνημόνιο καλεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλα 12 στελέχη ,με κείμενο που υπογράφουν, προαναγγέλλοντας την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και το σχηματισμό νέου πολιτικού φορέα. Όπως αναφέρουν -μεταξύ άλλων- "το νέο Μνημόνιο
ανατρέπει πλήρως την εντολή του ελληνικού λαού, που απέρριψε συνολικά στις 5 Ιουλίου τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτώχειας και νεοαποικιακής εξάρτησης".

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Αντώνης Νταβανέλλος της ΔΕΑ, στέλεχη της αντιμνημονιακής αριστεράς που παλαιότερα ήταν υποψήφιοι βουλευτές με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως ο Αλέκος Βερναρδάκης, ο Δημήτρης Σαραφιανός, ο Νίκος Γαλάνης και ο Σπύρος Σακελλαρόπουλος. Επίσης η κα Μαρία Σουάνη από το μέτωπο κοινωνικής αλληλεγγύης και ανατροπής, ο Ανδρέας Παγιάτσος γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνιστικής Οργάνωσης "Ξεκίνημα", ο Παναγιώτης Μαντάς προερχόμενος από το ΔΗΚΚΙ, ο Θέμης Τζήμας από το Σχέδιο Β'του Αλέκου Αλαβάνου και ο Δημήτρης Κάβουρας από τους Πράσσινους-Δημοκρατική Αριστερά.
Keywords
Τυχαία Θέματα