Νεκρός άνδρας στον Υμηττό

Απανθρακωμένη σορός εντοπίστηκε από πυροσβέστες και αστυνομικούς κοντά στο κολυμβητήριο της Ηλιούπολης, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη έρευνες, καθώς αγνοείτο ένας 47χρονος άνδρας μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στον Καρέα. Η σορός μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο όπου θα πραγματοποιηθεί εξέταση DNA. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ο νεκρός εντοπίστηκε σχεδόν ένα χιλιόμετρο από το μνημείο πεσόντων Πυροσβεστών, που είχαν χάσει τη ζωή τους σε πυρκαγιά -στην ίδια περιοχή- πριν από 17 χρόνια.

Στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο οδηγήθηκαν

οι δύο συλληφθέντες για τη φωτιά στον Υμηττό, από όπου πήραν προθεσμία και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο εισαγγελέας αφότου άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για εμπρησμό δάσους από αμέλεια και εμπρησμό από τον οποίο μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για ανθρώπους και πράγματα, αδικήματα δηλαδή σε βαθμό πλημμελήματος τούς άφησε ελεύθερους.

Λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς, σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα σχετικά με την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και την παραμονή εκδρομέων στους εθνικούς δρυμούς και τα δάση της Αττικής.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά που καίει από το πρωί στη Σκύρο, σε δύσβατη περιοχή, στο Τραχί. Ύφεση παρουσιάζουν όλες οι φωτιές που σάρωσαν χθες τη χώρα.

Περισσότερα από 50.000 στρέμματα δάσους και ελαιοδέντρων έγιναν στάχτη στη Νεάπολη Λακωνίας και τα γύρω χωριά, από την πύρινη λαίλαπα. Στη Νεάπολη, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε το μεσημέρι ενώ τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδόητηση και στις γύρω περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα