Αναβρασμός στην Υγεία

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας, ότι κανένας από τους περίπου 1500 εργαζόμενους στην Υγεία που μπήκαν στο μέτρο της κινητικότητας δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του, οι εργαζόμενοι δεν φαίνεται να πείθονται και σκληραίνουν τη στάση τους.

Σε κατάληψη των εξωτερικών ιατρείων και των γραφείων της διοίκησης του νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» έχουν προχωρήσει από το πρωί, οι εργαζόμενοι του ιδρύματος, μετά από σχετική απόφαση της γενικής τους συνέλευσης. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αντιδρούν στην διαδικασία της κινητικότητας, αλλά και στην προσπάθεια του υπουργείου

Υγείας να «αλλάξει τη χρήση» του «Αγία Βαρβάρα».

Παράλληλα δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν έως ότου η κυβέρνηση πάρει πίσω τη διαθεσιμότητα και το κλείσιμο, όπως λένε, του νοσοκομείου.

Αντίθετοι με την μετατροπή του νοσοκομείου «Πολυκλινική» σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου που θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και οι κλινικές θα μεταφερθούν σε άλλα νοσοκομεία, εμφανίζονται οι εργαζόμενοι. Όπως τόνισε στον Αθήνα 984 και την Έλενα Μπρέγιαννη, η Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, Ελένη Κύργιου, πρόκειται για κλείσιμο του νοσοκομείου αφού θα καταργηθούν 160 κλίνες, υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι της Πολυκλινικής θα αγωνιστούν ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας.

Υπερ της σύνδεσης του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης με το Σισμανόγλειο, τάσσονται οι εργαζόμενοι στο παιδιατρικό νοσοκομείο.
Όπως δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και την Έλενα Μπρέγιαννη, η Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Γεωργία Τσέλιου, η συννένωση με το Σισμανόγλειο ήταν ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων, προς όφελος των παιδιών που διαμένουν στα βόρεια προάστεια και θα αποτελεί βασικό υγειονομικό κορμό περιστατικών ακόμα και παιδιών που διακομίζονται αεροπορικώς από την περιφέρεια.
Θετικά βλέπουν οι εργαζόμενοι την αλλαγή του νοσοκομείου «Σπηλιοπούλειο» το οποίο θα μετατραπεί σε Κέντρο Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων καθώς και κέντρο Ακτινοθεραπείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων, Αντώνη Βασιλικό, η αντιδράση και η διαφωνία των εργαζομένων αφορά το μέτρο της κινητικότητας που μπορεί να οδηγήσει και σε απολύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα