Νέες φωτογραφίες στη δημοσιότητα

Δώδεκα φωτογραφίες και τέσσερα βίντεο από τις λεηλασίες στο κέντρο της Αθήνας, στα επεισόδια της προπερασμένης Κυριακής,  έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική αστυνομία προκειμένου να συλλέξει πληροφορίες για τον εντοπισμό των δραστών. Το σχετικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ ενώ κάποιες από τις φωτογραφίες προέρχονται από λεηλασία οπλοπωλείου, στην Ομόνοια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στα πρόσωπα που συμμετέχουν στους βανδαλισμούς και
τις λεηλασίες, όσο και σε άλλους επίσης αγνώστους μέχρι στιγμής, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα πράξεις.

Κατηγορούνται, κατά περίσταση, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών με σκοπό να χρησιμοποιηθούν για να προξενήσουν κίνδυνο για άνθρωπο, για διατάραξη κοινής ειρήνης από άτομα που εκτελέσουν βιαιοπραγίες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή σε βάρος αστυνομικών κατά την εκτέλεση της Υπηρεσίας τους, καθώς και της αντίστασης κατά της Αρχής.
Αντίθετη με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών μέσω του διαδικτύου τάσσεται η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε, τα μέλη της σταματούν τη φωτογραφική κάλυψη όλων των θεμάτων του υπ. Προστασίας του Πολίτη έως ότου αποσυρθούν όλες οι σχετικές  φωτογραφίες από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΑΣ.
Keywords
Τυχαία Θέματα