Νέα θεατρική σεζόν

Με τη φράση «το Εθνικό θέατρο να γίνει ένα ακριβό θέατρο για πολλούς», ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου για τη νέα θεατρική σεζόν ο καλλιτεχνικός του διευθυντής, Στάθης Λιβαθινός.

Όπως είπε ο κ. Λιβαθινός η χρονιά ξεκινά αισιόδοξα, αφού το Ίδρυμα Ωνάση χορηγεί το ετήσιο ποσό των 220.000 ευρώ. Έτσι θα υπάρξει συνεργασία

με τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, καθώς και με θέατρα του εξωτερικού.

Επίσης, ανακοινώθηκε ότι από το 2016 το Εθνικό Θέατρο θα ανοίξει τις πόρτες του σε όλα τα είδη του θεάτρου. Συγκεκριμένα θα αποκτήσει μια σταθερή σκηνή μουσικού θεάτρου, στη νέα σκηνή θα παρουσιάζεται το νέο ελληνικό θέατρο, το ΡΕΞ θα φιλοξενήσει τρία σύγχρονα έργα και το πάνω ΡΕΞ θα αποκτήσει χαρακτήρα χοροθεάτρου.

Ακόμη, θεσμοθετούνται ανοιχτές ακροάσεις για ηθοποιούς, ενώ όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική οι νέοι μέχρι 28 ετών, καθώς και οι άνω των 65 μπορούν να αγοράσουν το εισιτήριο των 10 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει και τις ανοιχτές πρόβες των παραστάσεων με δηλώσεις συμμετοχής.

Η αρχή γίνεται την 1η Οκτωβρίου με την επανάληψη της παράστασης «Φιλουμένα» του Εντουάρντο ντε Φιλίππο σε σκηνοθεσία, Σταμάτη Φασουλή.



Αναλυτικά το πρόγραμμα στο συνημμένο αρχείο που ακολουθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα