Νέα συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ, ενώ σήμερα αναμένεται και γενική συνέλευση στο μέτωπο της δημοτικής αστυνομίας. Οικονομική ενίσχυση για να καλυφθούν τα έσοδα που θα χαθούν λόγω της διάλυσης της δημοτικής αστυνομίας, καθώς και ενδοδημοτική μετακίνηση των υπαλλήλων που θα μπουν στο μέτρο της κινητικότητας ζήτησε το προεδρείο της ΚΕΔΕ από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη

Μιχελάκη.

Ειδικότερα, οι δήμαρχοι ζητούν το πλεονάζον προσωπικό που πιθανόν θα προκύψει από την αξιολόγηση να μεταφέρεται αυτομάτως σε άλλες υπηρεσίες των δήμων, ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις μετά το πέρας των 8 μηνών της διαθεσιμότητας.

Την πλήρη αντίθεση της για την κατάργηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών όπως είναι η Δημοτική Αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες εκφράζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η ΚΕΔΕ, η οποία έχει καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις κινητικότητας ώστε να διατηρήσουν την εργασία τους οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Η ΚΕΔΕ ζητά την ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης, η οποία θα προχωρήσει σε αντικειμενική, αξιόπιστη και σοβαρή αξιολόγηση των υπουργείων, των φορέων τους και των δήμων και να γίνει αξιόπιστος διάλογος για την κινητικότητα των υπαλλήλων.

«Οι απολύσεις είναι τώρα στην ατζέντα......Σε τρεις δόσεις!!! τέλη Ιουλίου, τέλη Αυγούστου και τέλη Σεπτεμβρίου», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κάνει λόγο για άγριο και νεοφιλελεύθερο σχέδιο κατάλυσης της Αυτοδιοίκησης.

Η συνέχιση της χρηματοδότησης είναι απαραίτητη για τη χώρα. Η υποχώρηση όμως σε πιέσεις, όπως έγινε με την σύνδεση της κινητικότητας με απολύσεις στο δημόσιο επιδεινώνουν την κατάσταση της κοινωνίας, υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup και ζητά να μην έρθει σε ένα άρθρο το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

«Ο λαός και οι εργαζόμενοι θα κληθούν να ξαναπληρώσουν πανάκριβα τα δάνεια» αναφέρει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup.

Φωτορεπορτάζ: Κώστας Κορέλλης

Keywords
Τυχαία Θέματα