Την Πέμπτη η απολογία Ρουπακιά

Ενεργή συμμετοχή του Γιώργου Ρουπακιά στην δομή της εγκληματικής οργάνωσης και ενδεχόμενη εμπλοκή του και σε άλλες επιχειρήσεις της ΧΑ προκύπτει- σύμφωνα με πληροφορίες από το υλικό που συνέλεξαν οι ανακριτές. Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, θα οδηγηθεί την Πέμπτη ενώπιον του ανακριτή της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Ενώπιον του ανακριτή απολογήθηκε σήμερα συμπληρωματικά, ο ήδη προσωρινά

κρατούμενος ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Άγγος στον οποίο αποδίδεται κρίσιμος ρόλος τη νύχτα της δολοφονίας Φύσσα, καθώς είναι αυτός που φέρεται να κινητοποίησε τα «Τάγματα Εφόδου». Σύμφωνα με το δικηγόρο του Γιάννη Άγγου αύριο θα καταθέσει στον ανακριτή αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Ως συνοδηγός στο αυτοκίνητο του Γιώργου Ρουπακιά που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι, φέρεται ο 32χρονος που συνελήφθη για δεύτερη φορά από την Αντιτρομοκρατική, για άμεση συνέργεια στην δολοφονία Φύσσα

Εν τω μεταξύ, περισσότερα από δύο πρόσωπα έχουν ζητήσει να καταθέσουν ως προστατευόμενοι μάρτυρες για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα, να ελεγχθούν τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής αλλά και των κατηγορούμενων βουλευτών του κόμματος ζητούν από το ΣΔΟΕ οι δύο ανακριτές που ερευνούν το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναμένεται να δοθούν εντολές και για άρση τραπεζικού απορρήτου. Παράλληλα η δικογραφία αναμένεται να περάσει και σε εφέτη ειδικό ανακριτή.

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε η χθεσινή κατάθεση του πυρηνάρχη Περάματος, Τάσου Πανταζή, ο οποίος - θυμίζουμε - κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο Πανταζής αρνείται ότι είναι πυρηνάρχης και ότι συμμετείχε σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη, αλλά ασχολήθηκε αποκλειστικά και μόνο με το κοινωνικό έργο της Οργάνωσης.

Για την επίθεση σε βάρος του Προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Περάματος Σωτήρη Πουλικόγιαννη, ο Πανταζής ισχυρίστηκε ότι δεν έδωσε καμία εντολή, και ότι η κατάθεση του Πουλικόγιαννη εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες.

Για το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, υποστήριξε ότι βρισκόταν σε καφέ του Περάματος, πληροφορήθηκε το γεγονός από διερχόμενο πλήρωμα ομάδας ΔΙΑΣ που ήταν γνωστοί του, ενώ δικαιολόγησε τα τηλεφωνήματα προς τον Πατέλη, λέγοντας ότι είναι το μόνο άτομο από τη Νίκαια που γνώριζε και ότι είχε ανθρώπινη περιέργεια να μάθει τι είχε συμβεί.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 50 αστυνομικοί αναμένεται να προστεθούν στο φάκελο Χρυσή Αυγή, με βάση το πόρισμα που - σύμφωνα με πληροφορίες - ετοιμάζεται να παραδώσει στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα