Μία λευκή τίγρης στο Μ. Γουλανδρή

Ένα νέο απόκτημα προστέθηκε στη συλλογή του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου) και πρόκειται για τη λευκή τίγρη.

Το μεγαλύτερο αιλουροειδής στον κόσμο είναι μία ευγενική προσφορά του κ. Π. Κουβουτσάκη προς το Μουσείο, η οποία είναι μια σπάνια χρωματική μορφή της κοινής τίγρεως και θα μπορούν να τη βλέπουν οι επισκέπτες καθημερινά στην είσοδο του Μουσείου,

κατά τις ώρες και μέρες λειτουργίας του.

Στις 20 Οκτωβρίου και στις 10 και 24 Νοεμβρίου η υπεύθυνη του Τμήματος Χερσαίας Ζωολογίας του Μουσείου Δρ Μαρία Δημάκη θα κάνει δύο επιστημονικές ξεναγήσεις με θέμα :«Από το μεγαλύτερο στο μικρότερο αιλουροειδές του κόσμου».Οι λευκές τίγρεις έχουν εξαφανιστεί ή όχι; Που οφείλεται το λευκό χρώμα τους; Ποια αιλουροειδή ζουν σήμερα; Ποιο είναι το μεγαλύτερο και το μικρότερο αιλουροειδές; Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να μάθουν ποια από αυτά μοιάζουν μεταξύ τους και ποια έχουν μεγάλες διαφορές.

Εν τω μεταξύ, σπάνια απολιθώματα προστέθηκαν στα εκθέματα του Μουσείου. Ο Ιχθυόσαυρος, ο Στενεόσαυρος και το Κρινοειδές είναι απολιθώματα εξαιρετικής σπανιότητας λόγω της άριστης κατάστασης διατήρησής τους. Μαζί με τους Αμμωνίτες, τους Βελεμνίτες και τα άλλα θαλάσσια ζώα, αποτελούν αδιάψευστη μαρτυρία για την αφθονία της ζωής στον παλαιό ωκεανό της Τηθύος, που εξελίχθηκε με το πέρασμα εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών στη σημερινή Μεσόγειο. Τα απολιθώματα αυτά που είναι 180 εκατ. ετών βρέθηκαν στην περιοχή Holzmaden ανατολικά της Στουτγάρδης και είναι δωρεά των Δρος Ehrhart και κ. Σοφίας Ziegler.

Τις Κυριακές 13 Οκτωβρίου, 3 και 17 Νοεμβρίου, η Δρ Θαλάσσιας Βιολογίας Εύη Βαρδαλά-Θεοδώρου θα κάνει επιστημονικές ξεναγήσεις με θέμα : «Ταξίδι στις θάλασσες του απώτερου παρελθόντος, από τα κρίνα της θάλασσας στα λιβάδια της Ποσειδωνίας». Με οδηγό τους Ιχθυόσαυρους, τον Στενεόσαυρο και το Κρινοειδές, οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν πίσω στον χρόνο. Θα γνωρίσουν ζώα από τις αρχέγονες θάλασσες, αλλά και τα ζώα και φυτά του σημερινού θαλάσσιου περιβάλλοντος της Μεσογείου.

Αναλυτικό πρόγραμμα επιστημονικών ξεναγήσεων και πληροφορίες :

Οκτώβριος
Κυριακή 13 : «Ταξίδι στις θάλασσες του απώτερου παρελθόντος»
Κυριακή 20 : «Από το μεγαλύτερο στο μικρότερο αιλουροειδές του κόσμου»

Νοέμβριος
Κυριακή 3: «Ταξίδι στις θάλασσες του απώτερου παρελθόντος»
Κυριακή 10: «Από το μεγαλύτερο στο μικρότερο αιλουροειδές του κόσμου»
Κυριακή 17: «Ταξίδι στις θάλασσες του απώτερου παρελθόντος»
Κυριακή 24: «Από το μεγαλύτερο στο μικρότερο αιλουροειδές του κόσμου»

Ώρες ξεναγήσεων: 11.00 - 12.00 και 12.30 - 13.30
Συμμετοχή: οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και συμπεριλαμβάνονται στο εισιτήριο εισόδου. Δεν απαιτείται κράτηση θέσεων.

Εισιτήριο Μουσείου: ενήλικες 6ευρώ, παιδιά 5 με 18 ετών: 4 ευρώ, ενώ κάτω των πέντε η είσοδος είναι δωρεάν
(το εισιτήριο ισχύει και για τις δύο εκθέσεις του Μουσείου: του Φυσικής Ιστορίας και του Κέντρου ΓΑΙΑ)

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας: Λεβίδου 13
Τα Σαββατοκύριακα η είσοδος είναι από το Κέντρο ΓΑΙΑ: Οθωνος 100, 145 62 Κηφισιά
Ωράριο λειτουργίας:
Τρίτη με Παρασκευή: 9.00 - 14.30, Σάββατο: 9.00 - 16.00, Κυριακή: 10.00 - 16.00
Τηλέφωνο: 210 8015870

Ρεπορτάζ: Γιώργος Κυριακίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα