Νέα σημεία διανομής φαγητού

«Θα είμαι ικανοποιημένος τη χρονική στιγμή που θα ανοίγει το κτίριο και δεν θα υπάρχουν παρά ελάχιστοι στην είσοδο του για να πάρουν το δωρεάν γεύμα/σνακ που προσφέρουμε» επισήμανε ο Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Stelios Philanthropic Foundation», που, μεταξύ άλλων, υλοποιεί από το περασμένο καλοκαίρι στην Αθήνα το πρόγραμμα «Φαγητό από καρδιάς», με στόχο να βοηθήσει ανθρώπους της πρωτεύουσας που έχουν ανάγκη, λόγω

των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος που εξυπηρετήθηκαν στο κτίριο του Ιδρύματος, στην οδό Γερμανικού 18, στον Κεραμεικό, στις 14 Οκτωβρίου έφθασαν τους 788, από τους διπλάσιους περίπου εγγεγραμμένους, με τους προσερχόμενους να αυξάνονται κατά 20 περίπου την ημέρα.

Το πρόγραμμα «Φαγητό από καρδιάς» ξεκίνησε αρχικά τον Μάιο του 2013 στην Κύπρο, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, με σκοπό την υποστήριξη των ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και σήμερα λειτουργούν 4 σημεία διανομής έχοντας διανεμηθεί περισσότερα από 350.000 σνακ (σάντουιτς).

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν απλά μια αίτηση εγγραφής με το όνομα, την ημερομηνία γέννησης και τον αριθμό τηλεφώνου τους, χωρίς να απαιτείται κανένα δικαιολογητικό που να δείχνει την οικονομική τους κατάσταση, ώστε να αποκτήσουν την προσωπική κάρτα τους που θα επιδεικνύουν σε κάθε παραλαβή φαγητού.

Όπως ανέφερε ο Στέλιος Χατζηιωάννου, το 'Ιδρυμα είναι σε αναζήτηση 3,4 νέων σημείων διανομής, με τη μέθοδο δικαιόχρησης, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας. Έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον, από 80 περίπου ιδιώτες. Το Ιδρυμα θα προσφέρει όλη την υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και ένα μηνιαίο εισόδημα στο ελεύθερο επαγγελματία για τη λειτουργία του κέντρου διανομής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα