Νέα πνοή στην πρωτεύουσα

Για νέα αφετηρία και νέο ξεκίνημα έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αθηναίων, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την πραγματοποίηση 15 έργων συνολικού προυπολογισμού 35,5 εκατομμυρίων ευρώ, σε συνεργασία με την περιφέρεια Αττικής.

Ο κύριος Καμίνης υπογράμμισε ότι τα έργα αυτά, θα δώσουν μια νέα πνοή στην πρωτεύουσα, και πρόσθεσε ότι
σύντομα θα υπογραφούν και νέες συμβάσεις, καθώς υπάρχουν χρήματα διαθέσιμα στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για έργα αποκομιδής και διαχείρισης απορριμάτων, κατασκευής αποχετευτικών δικτύων σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, κατασκευή δύο βιοκλιματικών βρεφονηπιακών σταθμών, την ανάπλαση δύο πλατειών στο 6ο Διαμέρισμα, την ανακατασκευή δύο κέντρων υγείας, και την ανακατασκευή του Σεράφειου Κολυμβητηρίου.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, αφού καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, την προηγούμενη εβδομάδα, από άγνωστα άτομα, αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει με το Δήμο της Αθήνας, και σημείωσε ότι υπάρχουν άλλα 300 εκατομμύρια Ευρώ αδιάθετα από το ΕΣΠΑ, οι συμβάσεις των οποίων πρέπει να γίνουν φέτος προκειμένου τα έργα να εκτελεστούν. Κλείνοντας ο κύριος Σγουρός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα 500 και πλέον μη νεοκλασικά εγκαταλελειμένα κτήρια της Αθήνας, λέγοντας ότι γι αυτά πρέπει να βρεθεί λύση, προκειμένου να κατεδαφιστούν ή να αναπαλαιωθούν και να αξιοποιηθούν.
Keywords
Τυχαία Θέματα