Νέα μέτρα κατά του ντόπινγκ

Με αφορμή τα τελευταία κρούσματα ντόπινγκ στον στίβο, η IAAF πήρε πρωτοβουλία και, παρά τον παγκόσμιο κώδικα της WADA, επαναφέρει την 4ετή ποινή για τους «παραβάτες».

Λίγες ημέρες πριν ανοίξει η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Μόσχα, όπου και σε αυτή την περίπτωση οι έλεγχοι αναμένεται να είναι ακόμη περισσότεροι, η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος, στο πλαίσιο της συνεδρίασής της στη ρωσική πρωτεύουσα, αποφάσισε να κάνει καθοριστικό βήμα για την καταπολέμηση των απαγορευμένων ουσιών. Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να αυξηθεί
η ποινή για παραβάσεις ντόπινγκ από τα δύο στα τέσσερα χρόνια, κάτι που αναμένεται να γνωστοποιηθεί και στον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του ντόπινγκ τις επόμενες ημέρες.
Μάλιστα, όπως τονίστηκε από τα μέλη της, σε περίπτωση που διαφωνήσουν οι άλλες αθλητικές ομοσπονδίες θα ακολουθήσουν τους δικούς τους κανόνες. Η πρόταση θα κατατεθεί στο παγκόσμιο συνέδριο για το ντόπινγκ στον αθλητισμό τον Νοέμβριο στο Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το 2015.
Keywords
Τυχαία Θέματα