Ναπολιτάνο: «Αναγκαίες οι θυσίες των Ιταλών»

Στις επίπονες, πλην όμως αναγκαίες θυσίες του ιταλικού λαού για την έξοδο από την κρίση, αναφέρθηκε ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

«Οι επιλογές της κυβέρνησης επέβαλαν μεν θυσίες, αλλά όλη αυτή η προσπάθεια είναι αναγκαία», υπογράμμισε ο Ιταλός πρόεδρος, ενώ δεν έκρυψε ότι και φέτος οι πολίτες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μια δύσκοληοικονομική συγκυρία. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «η διεθνής εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της Ιταλίας έχει

βελτιωθεί σαφώς».

Αναφορικά με τις περικοπές, ο Ναπολιτάνο επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιδειχθεί περισσότερη κοινωνική ευαισθησία και μέριμνα για όσους βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, ενώ παραδέχθηκε ότι «οι νέοι έχουν δικαίωμα να αγανακτούν, εξαιτίας μίας σειράς λαθών και καθυστερήσεων του παρελθόντος, έστω και αν θα έπρεπε να αποφευχθούν κάποιες γενικεύσεις».

Όσον αφορά στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου τόνισε ότι « ο Μάριο Μόντι, υπό την ιδιότητά του τεχνοκράτη πρωθυπουργού, έχει δικαίωμανα συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία, όπως άλλωστε έχει ήδη συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν». Ζήτησε πάντως από τα κόμματα να έχουν αίσθηση του μέτρου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα