«Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι των ακτιβιστριών»

Την τιμωρία των δολοφόνων των τριών Κουρδισσών ακτιβιστριών στο Παρίσι ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Στηνομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο πρόεδρος του Σώματος Μάρτιν Σουλτς αναφέρθηκε στην στυγερή δολοφονία των Κουρδισσών ακτιβιστριών Σακινέ Τζανσίζ, Φιντάν Ντογάν και Λεϊλά Σολγεμέζ στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα και τόνισε ότι οι δολοφόνοι δεν πρέπει να μείνουν ατιμώρητοι.

Οπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου εξέφρασε εκ μέρους όλων των ευρωβουλευτώντα συλλυπητήριά του προς τους συγγενείς των θυμάτων, που παρευρίσκοντανστην αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Χαιρετίζω -είπε- την αποφασιστικότητα των Γαλλικών αρχών να εντοπίσουν τους δράστες και να τους οδηγήσουν στη δικαιοσύνη.

Πολλοίευρωβουλευτές ζήτησαν την αλλαγή της ημερήσιας διάταξης, προκειμένου νασυζητήσουν σχετικά με την κατάσταση στο Μαλί, στη Συρία και στο Κοσσυφοπέδιο με την υπάτη εκπρόσωπο της ΕΕ για την κοινή εξωτερική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας Κάθριν Άστον την Τρίτη.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα